Cum prepari „Laba“, reţeta de usturoi murat a chinezilor
Probabil ţi s-a întâmplat ca atunci când găteşti sau murezi usturoiul, acesta să capete o culoare turcoaz (verde-albăstriu) şi poţi crede că este ceva în neregulă. Ce se întâmplă cu leguma şi cât de sigur este să consumi usturoi înverzit?
Unele popoare consideră usturoiul murat o delicatesă. De exemplu, în China, este consumat în timpul Anului Nou Chinezesc sau al Festivalului de primăvară. Reţeta de usturoi Laba (Laba Suan) se face în ziua a opta a lunii a 12-a din calendarul lunar chinezesc, care este considerată cea mai rece zi din China de Nord (luna a 12-a înseamnă „La”, opt înseamnă „Ba”). Murătura este întotdeauna servită cu carne grasă sau cu alte preparate grase. Din punctul de vedere al beneficiilor, consumul de usturoi murat stimulează pofta de mâncare, reduce senzaţia de greaţă şi îmbunătăţeşte digestia.
Citeşte aici cum capătă culoarea verde-albăstruie, dacă este toxic şi care este reţeta de usturoi Laba.