Gogoşi aromate – Felicia Vanea

INGREDIENTE
500 de grame de făină
350 ml de lapte
6 gălbenuşuri
120 de grame de unt sau margarină
40 de grame de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
1 linguriţă de esenţă rom
1 vârf de linguriţă de sare
coajă rasă de lămâie
zahăr pudră cu aromă de vanilie
MOD DE PREPARARE
Gramajul pentru fiecare ingredient, puteţi să îl dublaţi pentru a va ieşi mai multe gogoşi. Drojdia se dizolvă în lapte încălzit uşor şi în care se pune şi zahărul. Gălbenuşurile amestecă bine cu sarea, după care se adaugă esenţă de rom şi laptele rămas. Peste făină să pune untul moale, coajă de lămâie, laptele amestecat cu gălbenuşurile şi drojdia înmuiată cu lapte şi zahăr. Se frământă bine şi se lasă o ora la crescut.
După ce aluatul a crescut, se face din el o foaie groasă de un deget, din care se taie bastonaşe. Gogoşile le coacem într-o cratiţă mai adâncă şi cu mult ulei, bine încins. Le pudrăm cu zahăr pudra cu aromă de vanilie.