Gogoşi cu cocos şi ciocolată - Vlăsceanu Ermina-Mariana
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 kg făină, 25 g drojdie, 500 ml lapte de cocos, 4 gălbenuşuri, 2 ouă, 120 g zahăr, 120 g unt, un plic de zahăr vanilat, 2 linguri de nucă de cocos, 1 l ulei pentru prăjit.
Preparare
Se încălzeşte laptele şi se amestecă cu drojdia şi 2 linguri de zahăr şi se lasă să crească apoi se pune peste făină. Se adaugă şi gălbenuşurile, ouăle, zahărul, untul topit, vanilia şi nuca de cocos. Se frământă aluatul apoi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se întinde foaie şi se taie gogoşile care se prăjesc în ulei încins. Glazură: 100 g ciocolată se amestecă cu 50 ml lapte de cocos şi se topeşte pe foc. Când se răcesc gogoşile se dau prin ciocolată şi fulgi de nucă de cocos. Mult succes!