Inimioare dulci – Felicia Vanea
Ingrediente
500 g smântână lichidă pentru frişcă
4 ouă
200 g zahăr
3 plicuri gelatină
esenţă vanilie
piersici decojite din compot
foi de pandişpan
fructe de pădure
1 pliculeţ Tort Gelee
Mod de preparare
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le mixăm bine cu puţin zahăr. Amestecăm gălbenuşurile cu zahăr la bain-marie, iar când acesta s-a topit, adăugăm albuşurile, amestecând încet. Punem esenţa de vanilie. Separat mixăm bine smântâna, frişcă şi o adăugăm peste compoziţia de mai sus. Gelatina o preparăm conform indicaţiilor de pe pachet şi o adăugăm şi pe ea în compoziţie. Piersicile decojite le tăiem bucăţi mici şi le amestecăm în compoziţie.
Cu ajutorul unor forme de aluminiu în formă de inimioară sau alte forme /flori, tăiem din blatul de pandişpan. Tapetăm o tavă care să încapă în frigider, cu hârtie de copt, punem blatul în formă de inimioară în formă de aluminiu cu care am tăiat blatul, apoi creama până umplem spaţiul gol. Deasupra decorăm cu bobiţe de fructe de pădure peste care punem cu lingura din Tort Gelee, preparat conform instrucţiunilor după pliculeţ, pentru a fixa mai bine fructele. Dăm la rece 6-7 ore.