O reţetă gustoasă pe zi: Musaca de vinete
Ingrediente
400 g carne tocată porc cu vită
1 ceapă mare
100 ml ulei
3 căţei de usturoi
2-3 vinete medii
1 lingură unt pentru tavă
100 g caşcaval ras
2 roşii
1 ardei gras
sare
oregano
coriandru
piper măcinat
Preparare
1. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în puţin ulei. Când îşi schimbă culoarea, adaugi carnea tocată şi o mai laşi câteva minute pe foc mediu. Pui, în compoziţie, oregano, coriandru, piper şi usturoiul zdrobit, căleşti totul 10 minute şi, la final, potriveşti gustul de sare. O laşi la răcorit.
2. Speli vinetele, le ştergi de apă, le tai felii groase, le dai cu sare şi apoi le laşi la scurs pe un grătar ca să iasă amăreala din ele. Dacă vrei, le poţi frige uşor pe ambele părţi, apoi le pui pe şervete absorbante.
3. Ungi pereţii unei tăvi dreptunghiulare cu unt, aşezi un strat de vinete, apoi unul cu carne şi tot aşa, având grijă ca ultimul strat să fie cu carne. Dai compoziţia la cuptorul încălzit în prealabil şi laşi totul la cuptor 30 de minute.
4. După ce scoţi tava, razi caşcavalul şi-l presari deasupra cărnii, apoi adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi roşiile felii. Mai laşi musacaua la cuptor 10 minute, la foc mediu, apoi scoţi şi decorezi după preferinţă.