O reţetă gustoasă pe zi: Pizza cu ardei gras
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru blat
500 g făină
1 g drojdie
2 linguri ulei
150 ml apă
1 praf de sare
½ linguriţă zahăr
Pentru umplutură
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 ceapă roşie
150 g brânză tofu
sos de roşii
busuioc
Preparare
1. Amesteci într-un castron drojdia, zahărul, puţină apă caldă şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua să crească, apoi o adaugi peste restul de făină. Începi să frămânţi, adăugând apă călduţă, puţină sare şi ulei. Când ai obţinut un aluat omogen, îl laşi să crească.
2. Întinzi aluatul şi-l aşezi în formă, iar deasupra pui sos de roşii, după gust, presari brânza rasă, ardeii curăţaţi şi tăiaţi felii şi ceapa julien. Dai la cuptor, 25 de minute, până se rumeneşte frumos, apoi o serveşti cu busuioc.