O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu jeleu de piersici
Ingrediente pentru blat:
4 ouă, 4 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 4 linguri făină, 2 linguri ulei, sare; Pentru glazură: 1 plic budincă de vanilie, 1 kg piersici, 1 plic gelatină, 500 ml compot.
Mod de preparare:
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi uleiul, făina amestecată cu cacaua și, la final, pui albușurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o ţii la cuptor până trece testul scobitorii și o lași la răcorit. Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj și, după ce s-a răcit, o întinzi peste blat. Pui deasupra jumătăţi de piersică descojite. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj și o amesteci cu compotul. Torni compotul peste prăjitură și o dai la rece peste noapte. A doua zi, scoţi prăjitura din tavă și o porţionezi.