O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu varză şi praz
Ingrediente
450 g făină
2 ouă
200 g unt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă oţet
sare
Pentru umplutură
½ varză albă
1 tijă praz
200 g kaizer
1 ardei iute verde
ulei
sare
piper
boia dulce
Pentru decor:
1 praf sare grunjoasă
1 linguriţă
chimen
1 gălbenuş
Preparare
1. Într-un bol, freci untul cu ouăle, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Stingi cu puţin oţet şi frămânţi un aluat, pe care-l acoperi cu un prosop, şi-l dai deoparte 30 de minute.
2. Cureţi varza şi o dai prin răzătoare, apoi o căleşti împreună cu prazul tăiat rondele subţiri, în puţin ulei. Adaugi sare şi piper, puţină boia dulce şi laşi să se răcească. Separat, perpeleşti 2 minute şi bucăţelele de kaizer, împreună cu ardeiul iute, feliat mărunt, iar la sfârşit, le amesteci cu varza.
3. Întinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, aşezi amestecul de varză şi kaizer şi rulezi strâns.
4. Pui rulada într-o formă de chec, o înţepi din loc în loc cu o furculiţă, o ungi cu gălbenuş şi presari sare grunjoasă şi seminţe de chimen. Laşi la cuptor 40 de minute.