O reţetă gustoasă pe zi: Supă de roşii cu găluşte
Ingrediente:
2 kg roşii sau 1 l suc, 2 cepe, 1 căpăţână usturoi, 2 morcovi, 1 lingură unt, 1 ţelină, 1 linguriţă zahăr, 1 legătură pătrunjel, sare. Găluşte: 2 ouă, 4-6 linguri griş, 1 lingură ulei.
Preparare:
Speli roşiile, cureţi cepele şi usturoiul şi le tai bucăţi mari. Le pui într-un vas, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă, la foc mic, o oră. După ce s-au răcit, le treci prin sită ca să obţii o pastă uniformă. Separat, cureţi morcovii şi ţelina, le speli, le toci şi le pui la fiert cu 2 litri de apă încălzită. Laşi să fiarbă acoperit 20 de minute, apoi adaugi în supă pasta de roşii. Sărezi după gust. Baţi ouăle cu furculiţa, adaugi grişul în ploaie până când compoziţia se ţine de furculiţă. Torni uleiul şi omogenizezi repede. Iei cu lingura din amestecul de griş şi pui în supă. Acoperi oala şi mai ţii supa să fiarbă la foc mic 20 de minute. Potriveşti de sare, adaugi zahărul, untul şi mai laşi să dea în câteva clocote. Opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat fin.