O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de ciocolată
Ingrediente
Pentru blat
350 g făină
2 linguri cacao
120 g zahăr pudră
1 praf de sare
200 g unt
1 gălbenuș
Pentru cremă
330 g ciocolată neagră
300 g smântână pentru frișcă
Preparare
1. Amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul și sarea. Adaugi untul moale și gălbenușul. Frămânți până când aluatul începe să se sfărâme. Îl întinzi într-o tavă tapetată și-l dai la congelator 30 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt peste care pui o mână de fasole boabe și-l dai la cuptor 25 de minute. Îndepărtezi hârtia și fasolea și mai dai tava la cuptor încă 10 minute.
2. Pentru cremă, bați smântâna până se întărește apoi o pui pe foc până începe să dea în clocot. Frișca fierbinte o strecori și o torni peste bucățile de ciocolată. Amesteci până se topește, apoi răstorni crema peste blat. Dai tarta la frigider două ore.