O reţetă gustoasă pe zi: Varză à la Cluj cu cârnaţi
Ingrediente
500 g carne de porc tocată
1 varză de mărime potrivită
câteva feliuţe de cârnat afumat
100 g orez
200 ml sos de roşii
sare
piper
ulei
boia, după gust
1 ceapă
mărar, după gust
Preparare
1. Încingi o lingură de ulei într-o tigaie, tai ceapa mărunt şi o căleşti, apoi adaugi carnea tocată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Între timp, fierbi orezul cu un praf de sare şi când e gata, îl scurgi. După ce rumeneşti carnea, adaugi orezul, sosul de roşii, boiaua, mărarul şi potriveşti de sare şi
piper. Amesteci bine şi laşi deoparte compoziţia.
2. Toci varza, o condimentezi cu sare şi o căleşti în ulei, într-o cratiţă. Între timp, adaugi puţină apă fierbinte şi amesteci, ca să nu se lipească. O iei de pe foc când s-a înmuiat şi s-a evaporat apa. Toci puţin mărar, adaugi o parte din sosul de roşii, sare şi piper, după gust.
3. Pregăteşti o tavă, stropeşti cu ulei şi adaugi câteva linguri de sos de roşii. Pui jumătate din varza tocată, stropeşti cu sos de roşii şi aşezi compoziţia de carne. Peste ea, pui sos de roşii şi restul de varză.
Adaugi câteva feliuţe de cârnat afumat şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, până se rumeneşte.