Prăjitură din albuşuri cu cacao şi nectarine - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente
• 6 albuşuri
• 6 linguri de făină
• 150 g zahăr
• 3 linguri ulei
• 1/2 plic de praf de copt
• coajă de lămâie
• 1 lingură de cacao
• 2 nectarine
• esenţă de vanilie
Mod de preparare
Albuşurile se mixează cu praful de sare şi treptat se adaugă zahărul până se bat spumă. Se pune coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Făina se amestecă cu praful de copt, punem peste compoziţia de albuşuri, se amestecă uşor cu o spatulă de jos în sus. Într-o tavă de ceramică punem hârtie de copt, turnăm mai mult de jumătate de compoziţie şi păstrăm puţin pentru a o amesteca cu cacaoa. Tăiem nectarinele felii, punem un rând deasupra la compoziţia de albuşuri. Turnăm compoziţia de cacao, iar deasupra punem alt rând de felii de nectarine. Se dă la cuptor 30 minute, se face testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcească, după care se taie felii şi se serveşte.