Reţeta câştigătoare: Tort din 3 straturi de mousse de ciocolată - Gabriela Roşu
Câştigătoarea noastră se numeşte Gabriela Roşu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente pandişpan:
2 ouă, 1 pahar zahăr, 125 ml lapte,125 ml ulei, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguriţe cacao, 1/2 plic praf de copt, 1 pahar făină;
Pentru mousse ciocolată neagră:
100 g ciocolată neagră, 30 g unt, 1 linguriţă zahăr pudră, 200 ml frişcă lichidă, 7 g gelatină, 200 ml lapte;
Pentru mousse ciocolată cu lapte:
100 g ciocolată cu lapte , 30 g unt, 1 linguriţă zahăr pudră, 200 ml frişcă lichidă, 7 g gelatină, 200 ml lapte;
Pentru mousse ciocolată albă: 100 g ciocolată albă, 30 gata unt, 1linguriţă zahăr pudră, 200 ml frişcă lichidă, 7 g gelatină, 200 ml lapte.
Pentru glazură:
100 g ciocolată, 50 g frişcă, 50 g unt.
Preparare:
Pentru pandişpan, se bat ouăle, zahărul vanilat şi zahărul. Adăugăm uleiul, lapte şi cacao. Amestecă bine compoziţia. Se combină făină cu praful de copt după care o cerne peste amestecul de mai sus şi continuă să mixează aluatul. Se toarnă compoziţia în formă de tort cu inel detaşabil. Se coace 45-50 minute la cuptor preîncălzit 170 grade. Scoatem pandişpanul din formă. Lasăm să se răcească. Pentru mousse ciocolată neagră: Înmuiem gelatina în apă rece. Topim la bain-marie ciocolata şi untul. Se bate frişcă cu zahărul pudră. Adaugăm ciocolată (răcorită un pic ) şi amestecăm. Combinăm gelatina cu laptele. Se încălzeşte amestecul la foc mic până se dizolvă gelatina. Se răceşte şi se adaugă gelatina peste compoziţia de ciocolată şi se amestecă bine la omogenizare. Se toarnă mousse-ul de ciocolată neagră peste pandişpan. Se dă compoziţia la congelator 30 minute. Pentru mousse ciocolată cu lapte: Procedeul e acelaşi ca în cazul mousse -ului de ciocolată cu lapte şi ciocolată albă. Se scoate blatul de la congelator se toarnă cel de-al doilea mousse peste mousse-ul de ciocolată neagră. Se dă din nou la congelator la 30 minute. Se scoate din nou blatul de la congelator. Se toarnă cel al treilea mousse peste mousse-ul de ciocolată cu lapte. Se dă din nou la congelator 30 minute. Pentru glazură, se încălzeşte frişca şi untul. Se adaugă ciocolata neagră şi se amestecă continuu până se topeşte ciocolată neagră şi se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă glazura peste tortul bine răcit, distribuind -o uniform pe toată suprafaţă tortului. Se dă tortu la la frigider 3 ore. Se ornează cu frişcă şi praline de ciocolată.