Reţeta tv: Bomboane condimentate cu migdale şi curmale
Pregătite mai degrabă în perioada sărbătorilor, bomboanele condimentate cu migdale şi curmale pot fi oricând un deliciu pentru cei care preferă să mănânce un desert sănătos.
Vă provoc aşadar să încercaţi ceva nou, fără zahăr, din produse sănătoase, ceva care merge la orice vârstă dar ţine de deschiderea de a testa gusturi şi combinaţii noi. Mie îmi place să cred că dacă tot suntem pe acest pământ şi nu avem alergii ori alte probleme medicale.
1/4 cană fulgi ovăz,
1/2 cană curmale bio fără samburi,
1/2 cană unt de arahide (sau de migdale neinducit),
1 lingură seminţe de mac,
1 linguriţă extract/esenţă de migdale,
1/4 linguriţă nucşoară rasă
puţină scorţişoară
puţină apă fierbinte cât să se amestece ingredientele în robot (circa jumătate de cană)
Mod de preparare Bomboane condimentate cu migdale şi curmale:
1. Tocaţi mărunt curmalele.
2. Puneţi într-un robot de bucătărie fulgii de ovăz, curmalele, untul de arahide, esenţă de migdale şi nucşoară proaspăt rasă. Puteţi adaugă (opţional) şi puţină scorţişoară. Nu uitaţi de seminţele de mac.
3. Apăsaţi pe mixer pentru câteva secunde, opriţi şi adăugaţi şi apă fierbinte. Atenţie, turnaţi cu grijă, trebuie să aveţi o textura cremoasa, greoaie, o pastă groasă nu ceva lichid.
4. Răsturnaţi compoziţia într-un bol şi pregătiţi-va de dat forme bomboanelor.
5. Ţineţi alături un pahar cu apă fierbinte, o linguriţă sau cupa/linguriţă de îngheţată. Va recomand să daţi formă cu această din urmă. După fiecare mingiuţa făcută băgaţi linguriţă în paharul cu apă.
6. Cu mâinile puţin umezite în podul palmei rulaţi fiecare bilua pentru a-i da o formă mai atrăgătoare de bomboană.
7. Le puteţi servi chiar acum sau după ce le-aţi ţinut la la frigider.
https://giphy.com/gifs/bomboane-raw-condimentate-3oEjI7AzF7XmYMH5QI