Sirop de trandafir – Daniela Andrei
Ingrediente
300 g petale de trandafir
10 g sare de lămâie
1 litru de apă plată
700 g zahăr tos
MOD DE PREPARARE
Petalele de trandafir se curaţă şi se spală în apă rece. Într-o crăticioară (cu baza dublă), de inox, se pune apă la fiert. Când aceasta da în clocot, se presară petalele de trandafir şi se fierb 10-15 minute. Se adaugă sarea de lămâie (lichidul iniţial verde, va deveni roşu). Se strecoară lichidul (ori se scot toate petalele) şi se pune din nou la fiert, adăugându-se şi zahărul. Siropul se fierbe până ce ajunge la consistenţă dorită. Se toarnă apoi în sticle şi se păstrează într-un loc răcoros.
TIPS-URI
Se poate folosi pentru prepararea băuturilor răcoritoare (cu apă minerală carbogazoasă) sau pentru prepararea diverselor deserturi (că topping).
Pregătiţi siropul cât mai curând posibil după culegerea petalelor. (Altfel se ofilesc/usucă )