Supă cremă de roşii -Aneta Frunză
Ingrediente:
1 kg de roşii, o ceapă potrivit de mare, 250 ml supă de pui, 250 ml suc de roşii, 100 ml ulei de măsline, 3 căţei de usturoi, 3-4 fire de busuioc, un ou fiert tare. 50 g telemea de oi (mai uscată), o linguriţă de piper, o lingură de zahăr, 30 g unt.
Preparare
Într-o tavă punem uleiul, apoi punem roşiile spălate şi tăiate în 4, ceapa tăiată solzişori, usturoiul curăţat.Presărăm doar piper (sare nu va fi nevoie, pentru că avem brânza şi supa sărată).Punem la cuptorul încins cam 20 de minute. După ce roşiile s-au stafidit, scoatem tava şi tot amestecul împreună cu busuiocul, îl vom da la blender.
Într-o oală punem supa de pui, sucul de roşii, zahărul şi amestecul ce l-am făcut la blender.Când va începe să fiarbă adăugăm telemeaua dată prin răzătoarea cu ochiuri mici. Mai lăsăm un minut şi stingem focul. După ce am stins focul am pus untul şi am amestecat până s-a topit.Servim alături de crutoane de pâine trase în unt, decorată cu gălbenuş de ou fiert, dat prin răzătoare şi o frunză de busuioc.