«Taci şi înghite» - Porceanu Gica
Ingrediente
350 g cârnat şi carne afumată( de casă)
200 g telemea
3 ouă
150 g caşcaval
Pentru mămăligă:
500 ml apă
500 ml lapte
250 g mălai
50 g unt
50 g parmezan (opţional)
1/2 lgt.sare
Mod de preparare
Din apă, lapte, mălai şi sare am preparat o mămăligă în care am încorporat untul şi parmezanul la sfârşit. Am lăsat-o la răcorit. Între timp am pus la prăjit într-o tigaie, cârnaţii tăiaţi rondele şi carnea bucăţele subţiri. Le-am lăsat la prăjit7-8 minute fără să adaug ulei. Într-un vas yena, am pus jumătate din mămăligă şi am nivelat. Am presărat brânză rasă apoi am pus amestecul prăjit. Am acoperit cu restul de mămăligă şi am nivelat din nou. Deasupra am pus caşcavalul ras, apoi am făcut trei adâncituri cu un polonic. În fiecare adâncitură am spart câte un ou. Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Poftă bună!