Tort cu nuci
Ingrediente pentru blat
250 g făină
150 g nuci mărunţite
1 linguriţă praf de copt
4 ouă
3 linguri îndulcitor praf
2 linguri cacao pudră
1 vârf de cuţit de sare
unt pentru uns tava
Pentru cremă
500 ml smântână dulce
1 lingură îndulcitor praf
fructe uscate
Preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi cu îndulcitorul praf. Albuşurile le baţi spumă cu sarea. În compoziţia de gălbenuşuri adaugi albuşurile şi făina amestecată cu praful de copt şi cu pudra de cacao. Amesteci cu o lingură de jos în sus. Poţi folosi şi mixerul pentru 1 minut până ce aluatul devine omogen. La final, adaugi nucile mărunţite. Compoziţia obţinută o torni într-o tavă unsă cu unt şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C (foc iute), 10 minute, apoi scazi temperature la 160 °C (foc mediu), şi laşi aluatul să se coacă aproximativ 30 de minute, până trece testul scobitorii. Când se răceşte, tai blatul de tort în 3 părţi. Pentru cremă, baţi smântâna cu îndulcitorul praf până se întăreşte. Crema obţinută o întinzi pe fiecare bucată de blat. Decorezi cu fructe uscate. Dai tortul la frigider cel puţin 3 ore înainte să-l serveşti.