4 avantaje şi 4 dezavantaje ale periuţei electrice

Ultima actualizare:

    Cu periuţa electrică, nu depui prea mare efort la spălatul pe dinţi
Cu periuţa electrică, nu depui prea mare efort la spălatul pe dinţi

Se spune că odată ce treci la periuţa electrică, nu te mai întorci la cea clasică. Periuţa electrică are avantajele ei, dar şi unele dezavantaje. Iată care sunt acestea.

În mod normal, periuţa electrică nu are contraindicaţii, aceasta poate înlocui complet periuţa de dinţi manuală, având o eficienţă crescută datorită rotaţiilor pe minut mult mai mari faţă de cele pe care le realizăm manual. Se poate folosi de două ori pe zi, iar despre riscuri vorbim doar dacă o foloseşti  abuziv, iar perii sunt tari. “Periajul incorect realizat, în mod insistent, stimulează abrazia şi chiar traumatizează gingia, ducând la retracţie gingivală. Pentru a evita aceste riscuri, recomandăm utilizarea unor periuţe care au senzori de presiune. Singura restricţie în utilizarea periuţei electrice ar fi în cazul persoanelor cu boală parodontală, caz în care medicii recomandă folosirea unei periuţe manuale cu peri moi”, explică Dragoş Calagiu, medic specialist în implantologie dentară la Dent Estet, care ne enumeră 4 avantaje ale periuţei electrice.

- Rotaţiile asigură un periaj mai eficient. O periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut faţă de 600 pe care le putem realiza manual. Cu toate acestea, foarte importantă este şi tehnica de periaj folosită. Dacă periajul nu se realizează de la gingie înspre extremitatea dintelui, aşa cum trebuie, atunci nici măcar periuţa electrică nu poate asigura o igienă orală corespunzătoare.

- Poate acoperi suprafeţe dentare mai mari decât periuţele clasice şi, astfel, realizează o curăţire mai eficientă a suprafeţelor interdentare.

- Timpul de spălat pe dinţi este mai scurt. În timp ce cu periuţa manuală trebuie să te speli pe dinţi aproximativ 5 minute, cu cea electrică timpul se reduce la 2 minute. Unele periuţe electrice dispun de cronometru, astfel vei fi sigur că ai respectat timpul alocat periajului.

- Este mai ușor de folosit: trebuie doar mişcată corect pe suprafeţele dentare, ea rotindu-se şi vibrând automat.

Dezavantaje:

- Deseori,  oamenii pleacă de la ideea că o periuţă electrică asigură o igienă orală completă, aşa că nu mai ţin cont de tehnica de periaj folosită.  Chiar dacă rotaţiile asigură un periaj mai eficient, foarte important este să ţinem cont că trebuie în continuare să realizăm mişcări de la gingie înspre extremitatea dintelui.

- Periuţa electrică este mai mare decât cea manuală, fiind mai greu de transportat în vacanţe.

- Evident, periuţa electrică este mai scumpă decât cea clasică.

- Capetele periuţei electrice trebuie şi ele schimbate odată la 3 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
William și copiii Wales, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bitcoin, criptomonede, portofel virtual FOTO Shutterstock
leu scapat cusca jpeg
1 casa cu numar 1068354929 jpg jpeg
avion prabusit kazahstan captura video jpg
sfantul stefan shutterstock 52549786 jpg
acc suceava jpg
ninsori bosnia captura video jpg
masini politie in mers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net