Ce să nu mănânci, în funcţie de boala pe care o ai
Când eşti bolnav trebuie să ai grijă să urmezi tratamentul recomandat de medic, însă este important să acorzi o atenţie deosebită şi la ceea ce mănânci. Iată ce alimente să eviţi, în funcţie de boala pe care o ai.
Diabet
În cazul celor care suferă de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate în fructoză, sucurile carbogazoase, cât şi produsele de patiserie, alimentele procesate.
Indigestie
Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să mănânci banane, orez şi pâine prăjită. Evită dulciurile, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza şi fasolea. În schimb, dacă suferi de constipaţie nu sunt benefice ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier sau alimentele care conţin fier: carnea de vită, fructele de mare, ficatul de pasăre, fructele uscate.
Roşu în gât
Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceaiul călduţ de mentă, care are efecte analgezice şi anestezice, cu mierea, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietăţile sale de vindecare. Nu bea lichidele fierbinţi şi evită alimentele dure, cum ar fi chipsurile sau fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea gâtul.