Cum este mai sănătos să decongelezi carnea
Atunci când vine vorba de dezghețarea cărnii din congelator, există mai multe posibilități, deși nu toate sunt indicate. De altfel, cea mai indicată metodă de a dezgheța carnea este să o pui în frigider, însă acest proces poate dura câteva ore bune.
Însă, ce te faci atunci când ți-e foame și vrei să pregătești rapid prânzul sau cina? Iată câteva sfaturi oferite de experți!
Decongelarea cărnii în apă rece
În acest caz, se pune carnea congelată și împachetată într-o pungă închisă etanș într-un recipient cu apă rece. Se menține temperatura apei constantă și se schimbă la fiecare 30 de minute.
Avantaje: Această metodă de decongelare a cărnii este mai rapidă decât dezghețarea la frigider și mai indicată decât cea la cuptorul cu microunde (când carnea este parțial gătită). În plus, acest proces este rapid și durează cel mult o oră.
Află pe clicksanatate.ro și alte moduri sănătoase de a decongela carnea