Sfatul OMS pentru țările cu rată mare de infectare cu coronavirus. ”Puneți cazurile de contact în carantină”

Ultima actualizare:

    Oficialii OMS recomandă plasarea în carantină a tuturor celor care vin în contact cu un caz confirmat de Covid-19foto: Shutterstock
Oficialii OMS recomandă plasarea în carantină a tuturor celor care vin în contact cu un caz confirmat de Covid-19foto: Shutterstock

”Puneţi cazurile de contact în carantină”, îndeamnă directorul OMS însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară Michael Ryan, în contextul unei intensificări îngrijorătoare a pandemiei de Covid-19 într-o mare parte a Europei şi a Statelor Unite, relatează AFP, preluat de News.ro.

”Dacă mi-aş putea pune o dorinţă magică pentru a îmbunătăţi un lucru pe care ar trebui să-l îmbunătăţim cu adevărat, aceasta ar fi să mă asigur că fiecare persoană care s-a aflat în contact cu un caz confirmat de Covid-19 este pusă în carantină pe perioada necesară, pentru a întrerupe lanţul transmiterii”, a declarat Michael Ryan la Geneva, în conferinţa sa de presă bisăptămânală.

”Eu nu cred că acest lucru se întâmplă sau că este făcut în mod sistematic”, iar acesta ”unul dintre principalele motive pentru care vedem bilanţuri atât de mari”, a subliniat oficialul OMS.

Cazurile de Covid-19 au explodat în Europa

Urmărirea cazurilor de contact este deficitară în numeroase ţări din Europa, iar cazurile dovedite de Covid-19 au ”explodat” literalmente pe bătrânul continent în ultimele două săptămâni, obligând autorităţile să reia o serie de măsuri mai mult sau mai puţin coercitive în vederea limitării pandemiei.

”Aproape jumătate dintre membrii regiunii europene a OMS (48 de state) au înregistrat o creştere cu 50% a numărului infecţiilor săptămâna trecută”, a insistat Michael Ryan.

Ceea ce-l îngrijorează pe dr. Ryan este că numărul spitalizărilor şi deceselor începe ”să imite” această tendinţă, chiar dacă a subliniat că OMS este intrigată şi anchetează cu privire la posibilitatea ca oamenii afectaţi ”să aibă doze mai slabe de expunere” şi să fie, astfel, în general, mai puţin atinse grav.

Citește și:

Coronavirus România. Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu pe înțelesul tuturor

În Europa, invers faţă de Asia - unde eforturile de urmărire şi de plasare în carantină au fost menţinute -, perioadele de carantină din primăvară au fost urmate, în multe cazuri, de o relaxare, atât a autorităţilor, cât şi a oamenilor.

”Ştiu că oamenii s-au săturat, dar acest virus a arătat că dacă lăsăm garda jos poate reapărea în mare viteză şi ameninţa spitalele şi sistemele de sănătate”, a avertizat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net