Tratamentul experimental administrat lui Donald Trump, folosit acum și în România. Ce spital a intrat în studiul clinic
Tratamentul experimental, pe bază de anticorpi monoclonali, produs de Regeneron poate fi folosit și în România începând de miercuri. Tratamentul administrat președintelui Donald Trump, diagnosticat săptămâna trecută cu Covid-19, va fi folosit la Institutul Matei Balș din Capitală, acesta fiind singurul spital din Europa care participă la studiul clinic pentru acest medicament.
Agenția Națională a Medicamentului a aprobat tratamentul marți, 6 octombrie, în condițiile în care studiul a început în urmă cu două luni.
Medicul Adrian Marinescu a declarat la matinalul Digi FM că Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.
Medicii de la "Matei Balș" vor întreba pacienții care se încadrează în studiu dacă sunt de acord să primească tratamentul.
"Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1.200 de voluntari. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi", a precizat Adrian Marinescu, citat de Digi24.
Tratamentul poate fi folosit și pentru cazurile medii și severe de Covid-19
Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentul poate fi folosit inclusiv în cazurile medii și severe de Covid-19.
Citește și:
Cele mai promițătoare 6 tratamente pentru Covid-19
Președintele Donald Trump a primit doza maximă din acest tratament experimental
Preşedintelui SUA i-au fost administrate 8 grame din tratamentul cu anticorpi monoclonali al Regeneron, au anunţat medicii lui Donald Trump.
Compania a precizat că a oferit medicamentul preşedintelui ca răspuns la o solicitare a medicilor acestuia, pe bază de ”compasiune”, o procedură care permite accesul extins la medicamente experimentale pentru boli care pun imediat viaţa în pericol, potrivit Administraţiei peentru Alimente şi Medicamente (FDA).
Această procedură permite pacienţilor să aibă accces la medicamente experimentale în afara studiilor clinice, în lipsa unor medicamente adecvate.
Citește și:
De ce a primit Donald Trump un tratament experimental. Explicațiile producătorului Regeneron