Lionel Messi, dornic să-și întâlnească fanul afgan în vârstă de 5 ani
Daily Mail anunţă că Lionel Messi, starul Barcelonei, doreşte să aranjeze o întâlnire cu băieţelul afgan, Murtaza Ahmadi, a cărui poveste a devenit virală după ce a fost fotografiat îmbracat cu un fel de vestă făcută dintr-o pungă de plastic cu dungi albe şi albastre, imitând echipamentul echipei naţionale a Argentinei.
Copilul, în vârstă de cinci ani, îl idolatrizeză pe Messi, dorindu-şi un tricou cu numele starului Barcelonei. Familia sa, care locuieşte în provincia Ghanzi, lângă Kabul, este prea săracă pentru a-i oferi băiatului ceea ce-şi doreşte.
Fratele său mai mare, în vârstă de 15 ani, a fost cel care i-a confecţionat „tricoul” "echipamentul" dintr-o pungă de plastic cu dungi albe şi albastre, după care l-a fotografiat şi l-a postat pe Facebook pe la jumătatea lunii ianuarie.
Federația Afgană de Fotbal a anunțat, luni, că Lionel Messi este nerăbdător să îl întâlnească pe Murtaza cât mai curând. Încă nu au fost stabilite data și locul întâlnirii. De altfel, Messi însuși a discutat cu Federația de Fotbal pentru a stabili când să meargă în Afganistan sau dacă Murtaza va fi dus în Spania, ori dacă cei doi se vor întâlni într-o altă țară.
Călătoria lui Messi în Afganistan poate presupune unele probleme de securitate din cauza talibanilor insurgenți. În acest context, Ambasada Spaniei a adus în discuție posibilitatea organizării acestei întâlniri într-o destinație europeană.
Tatăl lui Murtaza, un fermier sărac din districtul Jaghori, din Ghanzi, a afirmat că, situația financiară nu le permite să îi cumpere băiețelului nici măcar un tricou similar celui pe care Messi îl poartă când joacă pentru naționala Argentinei. Singurul lucru pe care îl are Murtaza pentru a juca forbal este o simplă minge, și aceea înțepată.
Povestea copilului și pozele sale cu tricoul improvizat dintr-o pungă aruncată de vecini au impresionat fani ai fotbalului din întreaga lume.
Instabilitatea politică și economică din Afghanistan au efecte extrem de negative în plan social. Sportul nu este agreat potrivit legii talibane, iar stadionul de fotbal a fost chiar transformat într-un loc notoriu unde au loc execuții, lapidări și mutilări. Paradoxal, fotbalul și cricketul sunt cele mai populare sporturi în aceste zone de risc.