Actriţa Mary Elizabeth Spacek împlineşte 60 de ani

Ultima actualizare:

Elizabeth Spacek s-a născut în Quitman, Texas la 25 decembrie 1949. A urmat liceul "Quitman High School", unde a fost aleasă regină a frumuseţii. După absolvire, începe o carieră artistică, cu ajutorul unui văr care lucra în industria divertismentului.

Pleacă la New York, unde se înscrie la Studioul Actorilor din New York şi la Institutul de Teatru Lee Strasberg. Fiind în lipsă de bani, încearcă şi o carieră de model şi de cântăreaţă pentru o scurtă vreme. În 1973 îşi face debutul în filmul "Badlands", în regia lui Jack Fisk, cu care a mai colaborat la alte opt proiecte. În afara ecranului, cei doi s-au căsătorit în 1974.

Rolul cu care s-a făcut remarcată a venit abia în 1976, când este selectată pentru filmul "Carrie".

Cariera ei îndelungată include apariţii în seriale şi filme de televiziune. În 1980, câştigă un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din "Coal miner's daughter". În prezent lucrează la mai multe filme care vor apărea în următorii ani: "The two ring"' şi "Nine live"' în 2005, iar producţia "An american haunting' în 2006.

Sissy şi Jack au împreună două fiice, Schuyler şi Madison şi locuiesc la ferma lor din Virginia. Nu a fost niciodată o vedetă, în stilul strălucitor al Hollywood-ului. Ca urmare, în ultimii ani apariţiile ei scenice au fost destul de rare, dedicându-se familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net