Alina Sorescu are un secret: mesele mici şi dese
Aflată la a doua sarcină, Alina Sorescu are experienţă şi ştie cum ar trebui să fie alimentaţia ei de graviduţă.
Cheia „succesului” este să mănânce puţin şi des. „O femeie însărcinată simte nevoia să mănânce la aproximativ 3 ore. Am aflat că acesta e secretul de a lua în greutate atât cât trebuie – mesele mici şi dese. Şi să alegi alimente bogate din punct de vedere nutriţional”, spune soţia designerului Alexandru Ciucu.
Micul ei dejun este întotdeauna consistent, la prânz mănâncă o supă-cremă sau o ciorbă de casă, iar felul doi ori peşte la cuptor, ori grătar, ori piept de curcan, ori muşchi de vită. Îi place spanacul, pentru aportul de fier, ştiut fiind faptul că gravidele sunt predispuse la anemie.
„Dacă simt nevoia de dulce, nu mi-o reprim, mănânc şi pâine în fiecare zi, dar totul cu măsură. Ştiu că vitamina C are un rol important în fixarea fierului, aşa că am mereu la mine câte o mandarină, chiar şi când nu sunt acasă. Mănânc variat, ţin cont de indicaţiile medicului şi evit ouăle crude, brânza cu mucegai, carnea în sânge, mezelurile şi fructele de mare. Pot conţine alergeni sau pot favoriza transmiterea de bacterii”, mai spune Alina Sorescu.
La sfârşitul lui aprilie - începutul lui mai, artista urmează să aducă pe lume o fetiţă. Ea şi soţul ei mai au o fetiţă de 2 ani, pe Elena Carolina.