Cât a costat parastasul făcut mamei lor de Monica şi Ramona Gabor
Venite în România pentru comemorarea unui an de la moartea mamei lor, surorile Gabor au ales să facă parastasul la un restaurant de la marginea Bacăului unde un meniu costă în jur de 30 de lei.
Sătulă de bliţurile care au urmărit-o pas cu pas pe parcursul zilelor petrecute pe litoral alături de fiica ei, dar şi de speculaţiile făcute despre revederea cu micuţa Irina, fosta doamnă Columbeanu s-a impus, în schimb, la Bacău, asigurându-se că totul se va desfăşura după dorinţa ei, dar şi că discreţia va fi cuvântul de ordine în ceea ce priveşte parastasul făcut pentru Veronica Bulai. Chiar dacă tânăra le-a atras în mod expres atenţia celor invitaţi la parastas să nu povestească nimic, surse din Bacău au relatat, pentru ziarulring.ro, cu ce preparate i-au aşteptat surorile Gabor pe cei prezenţi la pomană. "Restaurantul pensiunii la care au făcut parastasul e renumit în zonă pentru preparatele româneşti pe care le face. Chiar dacă e mai departe de oraş, merită să faci drumul pentru că mâncarea e bună, proaspătă şi foarte ieftină", a povestit un apropiat al familiei.
În ciuda faptului că s-a vorbit că, pentru parastasul mamei lor, surorile Gabor au scos din buzunar aproximativ 3.000 de euro, se pare că masa de la restaurant a costat, de fapt, câteva sute de euro. "Meniul de parastas costă 30 de lei de persoană şi e compus din ciorbă de perişoare sau de văcuţă cu ardei iute şi smântână, pulpă de pui cu pilaf gratinat sau piure de cartofi, sărmăluţe cu mămăliguţă, salată de varză roşie şi albă, trei chifle şi o cafea. Pentru 15 lei în plus de persoană se adaugă şi o farfurie cu antreuri. Proprietarii restaurantului au şi o patiserie unde fac cele necesare parastasului; un colac costă 0,75 lei, iar un kilogram de cozonac e 17 lei", a mai declarat bărbatul, adăugând că, în ceea ce priveşte băutura, de obicei, cei care organizează aici evenimente preferă să o aducă de acasă şi nu să o cumpere de la restaurant.