Ce au trecut anii peste regii folk-ului!
Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a reînviat vinerea trecută spiritul ”Cenaclului Flacăra”, la şapte ani de la decesul marelui poet. Peste 4.000 de nostalgici ai celebrei manifestări din anii comunismului s-au grăbit să-şi cumpere bilet, pentru a cânta, alături de Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Ştefan Hruşcă, Doru Stănculescu şi de Nicu Alifantis, celebrele lor refrene.
Regii folk-ului şi-au luat chitara, prietenii, ba chiar şi rudele şi, vreme de opt ore, cât a durat spectacolul, au cântat alături de fanii lor, care le ştiau toate piesele pe de rost.
De pildă, Victor Socaciu (64 ani) a venit la concert însoţit de fiica sa, Alessia Ana Maria, şi de soţul acesteia, Tudor Butu. Celebru în anii ’80 pentru melodiile ”Roata” şi ”Căruţa cu flori”, cantautorul a rememorat momentele de altădată, alături de spectatorii de la Sala Palatului, care l-au întâmpinat cu aplauze. Acesta s-a pozat şi în culise, unde a depănat amintiri alături de foştii colegi de scenă, pe care i-a revăzut după mulţi ani.
La spectacol au venit 4.000 de nostalgici
Nu a lipsit de la concert nici Ştefan Hruşcă (59 ani), care a prezentat pe scena “Cenaclului Flacăra” şi două dintre piesele sale de rezistenţă, ”Rugă pentru părinţi”, compusă în 1984, pe versurile regretatului poet Adrian Păunescu, şi ”Urare pentru îndrăgostiţi” (1986). Artistul, care s-a stabilit în Canada după anii 90, a suferit între timp şi o operaţie estetică la nas, care s-a dovedit a fi o mare reuşită. Pe vremea când debutase în ”Cenaclul Flacăra”, Hruşcă era un timid profesor de română. A lăsat catedra pentru chitară şi chiar şi acum muzica este sursa lui de venit. Ca în fiecare an, şi în 2017 marele cântăreţ cu voce de cinci stele le pregăteşte admiratorilor săi un nou turneu de Crăciun, care va debuta pe 11 decembrie, la Timişoara.
Nu putea lipsi nici Mircea Vintilă (68 ani), care a acceptat din prima invitaţia lui Andrei Păunescu la Gala Cenaclului Flacăra. Cantautorul, al cărui debut discografic a avut loc în 1976, când a lansat discul ”Mielul / Pământul deocamdată”, editat de Electrecord , a rememorat anii tinereţii alături de spectator. Versurile celor două cântece îi aparţin lui Adrian Păunescu.
O altă mare surpriză a fost Nicu Alifantis (63 ani), acesta alăturându-se Cenaclului în anii 70’, după ce a revenit din Armată. El a participat la majoritatea „întâmplărilor artistice” ale cenaclului, aşa încât nu putea lipsi nici de această dată. Melodiile sale au figurat pe compilaţiile Folk 1 şi Folk 2, apărute la Electrecord în 1977 şi în 1978. Una dintre piesele sale cele mai iubite rămâne ”Trăiască, România, trăiască tricolorul”, pe versurile inegalabilului poet. Pe scenă a mai urcat şi Doru Stănculescu (67 ani), de profesie arhitect, membru fondator al “Cenaclului Flacăra”, prezentându-şi piesele „Şambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai”, „Ecou de romanţă” şi „Fără petale”.
Andrei nu şi-a invitat sora la eveniment
Averea de 4 milioane de euro, lăsată de Adrian Păunescu, i-a învrăjbit pe frații Andrei și Ana-Maria Păunescu. Andreea s-a luptat mai întâi pentru numele de familie al celebrului său tată, care n-a dorit să o recunoască în timpul vieții, iar acum se zbate să obțină partea ei de avere.
Deși așteapta un semn din partea lui Andrei, iată că el nu a chemat-o vineri la Sala Palatului: “Nu am fost invitată la spectacolul dedicat tatălui meu. Dacă eram invitată mă duceam! Nu vreau să vorbesc mai multe, am tăcut, nu am vorbit nimic înainte de concert din respect pentru liniștea sufletească a tatălui meu”, a declarat ieri Andreea Păunescu pentru Click!