Chef Patrizia şi secretele ei. Cum reuşeşte jurata de la MasterChef să facă faţă provocărilor FOTO EXCLUSIV
Îţi place să te relaxezi în bucătărie, să găteşti în linişte, eventual cu o muzică bună în fundal? Iată că aceia care au făcut din gătit o profesie nu prea au parte de aşa ceva. Chef Patrizia, jurata de la MasterChef (Pro Tv), spre exemplu, spune că liniştea în bucătăria ei nu e semn bun.
Din cauza programului încărcat, Patrizia Paglieri nu mai găteşte acasă de aproximativ un an, mama ei fiind cea care se ocupă de această sarcină. Până la începerea filmărilor de la MasterChef, jurata găteşte suficient, în schimb, la cel de-al doilea “serviciu”. Are două restaurante în Bucureşti, în care îşi petrece cea mai mare parte a timpului. Aici nu e niciodată linişte.
“În bucătăriile pe care le coordonez este tot timpul agitaţie. Nu ascultăm muzică, deoarece trebuie să comunicăm în permanenţă. De regulă, nu este linişte. Într-o bucătărie, liniştea nu e semn bun. Ar însemna că nu merge treaba”, explică cea supranumită Liza Minnelli de România. Ştie sute de reţete şi pe multe le-a inventat. “Sunt în căutarea perfecţiunii gustului şi pun suflet în fiecare preparat pe care-l gătesc, fie acasă, la emisiune sau la restaurante”, explică ea. A avut timp să înveţe. Practic, găteşte de-o viaţă. “Sunt în bucătărie de pe la 8 ani. Bunica mi-a dat primele lecţii. Apoi am mai tras cu ochiul şi la mama şi încet, încet, munca s-a transformat în pasiune. Până la 25 de ani am gătit în restaurantul familiei din San Remo”, povesteşte Patrizia. S-a mutat în România în 1992, unde a continuat afacerea în domeniul gastronomiei.
O viaţă în bucătărie, s-ar putea spune. Şi, cu toate acestea, silueta ei nu a avut de suferit, nu a fluctuat în funcţie de bunătăţile pe care le prepara. Chef Patrizia are secretele ei. “În general mănânc la micul dejun un iaurt, un fresh de portocale şi o cafea. Ulterior mai mănânc o singură dată, de obicei peşte cu garnitură. Ultima masă este obligatoriu înainte de ora 18.00. În acest caz, nu este nevoie de o dietă strictă. Plus programul de sport de trei ori pe săptămână”, explică jurata.
«La MasterChef gust foarte puţin»
Te întrebi cum se simte stomacul juraţilor de la MasterChef după o sesiune de filmări, în care trebuie să guste zeci de preparate diferite, multe dintre ele care nu ar trebui asociate? Ei s-au obişnuit cu “gustatul”. “Dacă un preparat nu e foarte aspectuos, se sacrifică doar unul dintre noi. În rest, gustăm foarte puţin din fiecare”, explică chef Patrizia.
Cotlete de miel
Vrei un preparat a la MasterChef? Încearcă reţeta Patriziei. Ai nevoie de 180 g cotlete de miel, 10 g mentă proaspătă, 30 g unt, 30 ml coniac, 5 g sos brun (demiglas), sare şi piper. Se pune în tigaie untul, când s-a topit se adaugă menta tocată mărunt şi cotletele condimentate cu sare şi piper. Se gătesc aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Se adaugă coniacul şi se flambează. Se adaugă sosul brun şi se serveşte cald.