Corina Caragea, primul zbor cu avionul de după izolare. Prin ce etape a trecut de la plecare până la întoarcere

Ultima actualizare:

    Gata de îmbarcare, pe Aeroportul Otopeni
Gata de îmbarcare, pe Aeroportul Otopeni

După aproape 4 luni de stat în casă, prezentatoarea știrilor sportive de la PRO TV, Corina Caragea, și-a făcut în sfârșit bagajele pentru prima vacanță și primul zbor cu avionul de după izolare. Chiar dacă a făcut zeci, sute de călătorii până acum, experiența aceasta a fost unică. Vedeta povestește prin ce a trecut de la cumpărarea biletelor, îmbarcarea în aeronavă, până la întoarcerea acasă.

Cumpărarea biletelor – cel mai bun preț se obține cu răbdare

Imediat ce s-au ridicat restricțiile de zbor către o listă de țări, am ales Germania și am căutat bilete pentru prima mea călătorie după izolare. Prima lovitură: 736 de euro biletul dus cu Tarom și întors cu Lufthansa. Următoarea opțiune 456 de euro. Dar am mai așteptat puțin, căci sunt învățată. Răbdarea este una dintre lecțiile acestei perioade, nu-i așa? Și iată că am găsit un bilet cu 220 de euro”, povestește Corina Caragea pe blogul ei. Deci se poate! Morala: nu vă aruncați la prima ofertă, de teamă că biletele se vor scumpi, nicidecum ieftini. Companiile aeriene au fost și ele puternic lovite de criză, oamenii încă se feresc de călătoriile cu avionul, deci cererea pentru bilete nu e așa mare.

Reguli noi la aeroport

Corina s-a dus la aeroport cu 3 ore înainte de plecarea avionului, așa cum e recomandat în această perioadă. „În funcție de compania cu care zbori, ar trebui să intri într-un cort. Sunt trei, descoperite, mari, câte unul în dreptul fiecărei porți. Scrie pe fiecare ce companii gazduiește, dar în realitate nu este așa. Mai bine întrebi, dacă prinzi un angajat al aeroportului (că nu sunt prea vizibili). În cort stai cu mai mulți oameni, sper să nu prinzi soare din plin, ca mine, dar există tonomate cu băuturi (prețurile obișnuite de aeroport…) și scaune. Unul da, unul ba. Distanțare. Și aștepți. Și aștepți. Nu știi cât. Nu îți spune nimeni. Vine la un moment dat un angajat al aeroportului și strigă zborul tău. Să vezi îmbulzeală, căci nu sunt cozi civilizate și norocoși sunt numai 15. Restul mai așteaptă. Eu am stat o oră și jumătate. Și am fost prima tură”, povestește prezentatoarea tv.

Odată trecut de „ușa magică”, îți este măsurată temperatura, de la distanță, apoi ești direcționat către check-in. Există semne pe jos care îți amintesc să păstrezi distanța. Masca este obligatorie, o dai jos pentru două secunde doar la controlul pașapoartelor. Treci rapid prin control, spune Corina, angajații aeroportului au toți mască, unii și viziere.

Ce poți face în aeroport

Magazinele duty free sunt deschise, la fel și restaurantele. Dar nu mai poți mânca, nu-ți mai poți bea cafeaua la masă, ci în picioare, la poarta de îmbarcare. Acolo, scaunele din sala de așteptare sunt împărțite, astfel încât să se păstreze distanța. Îmbarcarea se face pe grupuri. „Sau cel puțin așa ar trebui. Când s-a dat drumul la îmbarcare, toți s-au înghesuit să fie primii. Nu mai spun de măștile purtate sub nas”, atrage atenția vedeta.

Îmbarcarea și debarcarea din avion - pe grupe

La urcare, toți pasagerii primesc șervețele dezinfectante. Masa nu mai e servită la bord, doar apă îmbuteliată. Masca e obligatorie pe tot parcursul zborului. „Vai de urechile mele după două ore de zbor! Nu vreau să mă gândesc cum ar fi un drum până la New York. Era și o pasageră cu masca sub bărbie care tușea din când în când și ne băga pe toți în sperieți”. La dus, a avut noroc să existe un loc liber între pasageri. Debarcarea s-a făcut tot pe grupe, cel puțin teoretic. „Însă oamenii, indiferent de naționalitate, au sărit ca arși din scaune când nici nu se oprise încă avionul. Degeaba suna repetat anunțul stewardeselor, prin care îi rugau să stea jos și să aștepte să audă numărul rândului lor. Deja erau cu sacoșele în brațe, lipiți unul de altul pe culoar, și nu aveau de gând să mai aștepte. Ar fi coborât și pe geamuri!”, spune Corina Caragea.

Se completează un formular la întoarcere

Situația e mai relaxată pe aeroportul din Frankfurt
Situația e mai relaxată pe aeroportul din Frankfurt

La sosirea în aeroportul din Frankfurt, nimeni nu le-a măsurat temperatura, nu s-a stat la cozi. „Ne-am dezinfectat mâinile de la aparatele speciale și gata. Aproape ca înainte”, adaugă prezentatoarea PRO TV. La întoarcerea acasă, pe aeroportul Otopeni, a avut de completat un formular, în care a semnat că e de acord cu izolarea/carantinarea/spitalizarea. „Ciudat, căci se completează obligatoriu, indiferent de țara din care veniți. Apoi vă așezați la coadă, unde un angajat DSP verifică aceste formulare, apoi mergi la altă coadă, la controlul pașapoartelor. Formularul se poate completa și online, dar supriză! Tot trebuie scos la imprimantă în aeroport. Deci acel cod pe telefon este doar o amăgire că ai făcut un pas în viitor. Noi nu scăpăm de plimbat hârtii și stat la cozi”, spune, dezamăgită, Corina Caragea.

Călătoria cu avionul e considerată o activitate cu risc de infectare moderat spre înalt, pe poziția 7 într-un top 9 activități periculoase în pandemie, întocmit de câțiva experți americani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Bănuță este un artist foarte muncitor și ambițios la cei 25 de ani ai săi
selena gomez benny blanco gettyimages jpg
Banner Emily Burghelea
megan fox profimedia jpg
banner Lavinia Pârva png
banner calin geambasu png
banner oana roman png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net