INTERVIU Cătălin Crișan și-a pus ordine în viață: «I-am șters pe așa-zișii prieteni». Fiica lui e splendidă și a intrat la Medicină
Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de la noi, Cătălin Crișan (52 de ani), a fost și el afectat de pandemia de coronavirus, fiind nevoit să-și anuleze concertele, spectacolele și lansarea unui dublu album cu 20 de piese. Am stat de vorbă cu solistul despre viața lui de acum, proiecte amânate, familie și celebra lui dietă, pe care recunoaște că se vede nevoit să o reia.
- Click!: Ce face Cătălin Crișan zilele acestea? Am aflat că s-a amânat un eveniment special.
Cătălin Crișan: S-au amânat multe, însă da, trebuia să lansez un dublu album cu 20 de melodii înregistrate din 1987 pînă acum, deci de 33 de ani. Piese care nu au apărut pe nicăieri. Pe acest album trebuiau să fie piesele înregistrate de curând cu Gabriel Cotabiță sau cu Alin Stoica. Poate nu știți, dar am 646 de melodii compuse în 33 de ani, pe care nu le-am interpretat până acum. M-am apucat, ca să zic așa, să scot din sertare melodii pe care nu le știe lumea. Chiar așa le-am spus, <<Melodii ascunse în sertar - 33 de ani de carieră>>.
- Când trebuia să aibă loc evenimentul?
În mai sau iunie, sper că vom avea o altă ocazie. Așteptăm să treacă nebunia asta.
- Vi s-au mai anulat și alte evenimente lunile acestea?
Sigur că da, spectacole, nunți, botezuri, era plin de evenimente în iulie și august. Dar s-au amânat pentru la anul. Și școala de canto există în continuare, dar facem mai rar ore, pe Skype. Se numește Centrul educativ Cătălin Crișan, dar să faci ore online nu e același lucru ca și cum ai avea elevul în față.
- De când n-ați mai avut spectacole?
Cam de șase luni. Cultura a fost cea mai lovită, noi, soliștii, și actorii. Din păcate, suntem într-o vacanță permanentă.
- Ce fac copiii lui Cătălin Crișan?
Fiul meu, Raris, are 17 ani și e bine sănătos. Daria are 20 de ani și a intrat la Facultatea de Medicină. Și ea cântă, și chiar a câștigat mai multe premii la festivaluri de muzică. Are o voce senzațională și nu zic asta că sunt tatăl ei. A ales însă Medicina, însă sper să mai aibă timp să și cânte.
- Ce altceva ați mai făcut în această izolare?
Am intrat în telefon și i-am șters pe acei așa-ziși prieteni, care te sunau doar la nevoie, am făcut curățenie generală. Am participat la campionatul de șah, mai ales că eu am făcut șah cu celebra Elisabeta Polihroniade. Am scris un duet cu Alin Stoica, o piesă cu Natalia Guberna, am refăcut studioul de înregistrări. Am început o carte, am făcut multe lucruri, m-am apucat de curățenie prin casă, prin sertare. M-am apucat de citit scrisori, sute de scrisori pe care le-am primit de-a lungul timpului și pe care n-am apucat să le citesc. Erau scrisori de prin 1987. M-am apucat și de scris o a doua piesă de teatru, prima s-a numit "Cabina actorilor" și s-a jucat cu mare succes.
- Vă e dor se scenă?
Sigur că îmi e dor de public, de scenă, de colegi.
- Toată lumea se plânge că s-a îngrășat în izolare. Cum stați la acest capitol?
Nu mă ascund că m-am îngrășat din nou, dar vreau să slăbesc și mă apuc din nou de cura de slăbire. Am slăbit 32 de kilograme în 10 săptămâni, dar m-am îngrășat la loc. Acum voi lua din nou de la capăt cura de slăbire. Am scris și o carte despre asta și mulți au folostit rețeta mea de slăbit. Se găsește pe Internet
Dieta adoptată de solistul și compozitorul Cătălin Crișan vă permite să mâncați pe săturate, de 5 ori pe zi, dând rezultate vizibile după numai 10 săptămâni. Dieta se adresează persoanelor care doresc să slăbească cel puțin 15 kg, fără a se înfometa și fără a-și pune sănătatea în pericol. Cu ajutorul acestei diete, solistul a slăbit 32 kilograme în doar 10 săptămâni, devenind altul aproape peste noapte.
Dieta durează 66 zile, împărțite în 6 etape, de durata variabilă, în funcție de numărul de kilograme pe care doriți să le pierdeți. În primele două săptămâni se pot consuma, în cantități nelimitate, carne, mezeluri, 1 ou pe zi și brânzeturi. În următoarele etape, dieta se bazează pe consumul de fructe și legume, alături de lactate și carne slabă. Cel mai important la această dietă este faptul că puteți mânca pe săturate câte 5 mese pe zi, din 3 în 3 ore. Astfel, pe toată durata dietei, nu veți avea niciodată senzația de foame sau de disconfort fizic. De asemenea, după încheierea dietei, e foarte important să nu mâncați dezordonat, să păstrați 3 mese la ore fixe și să consumați cât mai multe fructe și legume. Înainte de începerea dietei, se efectuează un set riguros de analize, iar starea de sănătate este monitorizată în permanentă.
Recomandări generale în timpul dietei: Luați 5 mese pe zi. Nu mâncați între mese și nu săriți peste o masă. Nu consumați dulciuri sau băuturi alcoolice și nu folosiți ulei. Beți 3 litri de lichide pe zi, dar niciodată în timpul mesei. Băuturile carbogazoase sunt interzise. În schimb, apa plată sau minerală, ceaiul și cafeaua sunt permise. Nu mâncați niciodată mai târziu de ora 19.30.
- Etapa I - 2 săptămâni
Carne - fără restricție de cantitate, gătită fără ulei (grătar, frigărui, friptură la cuptor, fiartă) -inclusiv pește și organe
Mezeluri - fără restricție de cantitate
Ouă - 1/zi
Brânzeturi fermentate -telemea, cașcaval, brânză topită-100g/zi
Condimente: lămâie fără restricții, sare, boia, piper, condimente din plante, cimbru, mărar, pătrunjel, muștar (moderat, fără zahăr)
Interzis: hrean, ceapă, usturoi, miere de albine
Îndulcitori artificiali: cilamat, aspartan, zaharină
Efort fizic - echivalent cu 5 km/zi: mers pe jos, 15 min. gimnastică/zi
- Etapa II 9 zile
3 zile
Fructe crude, coapte, compot, sub formă de gustări -500g/zi
Legume (zarzavaturi) - fără restricție de cantitate (crude, supe, ciorbe-cu lămâie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
Lactate proaspete - 400 g/zi
Fructe interzise: mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate, smochine, stafide, curmale, etc; nuci, alune, fistic, semințe
Legume, zarzavaturi interzise: sfeclă roșie, cartofi, linte, porumb, fasole uscată, mazăre, dovleac, măsline
Lactate permise: lapte, chefir, caș, lapte bătut, iaurt, sana, brânză de vaci, brânză de casă, Mozzarella și Ricotta.
Idicații:
Supe: fără ulei, fără borș - cu lămâie
Legume gătite - nu crude, nu cu ulei
Fructe – consumate separat, nu ca desert ci ca gustări
6 zile:
Carne, mezeluri, ouă (fără restricție de cantitate)
- Etapa III - 12 zile
3 zile:
2 ouă/zi; 100g. brânzeturi nefermentate sau 1 ou/zi.
Se adaugă 2 mese/zi de legume cu pigment verde fără restricții de cantitate (spanac, urzici, castravete, varză albă, dovlecei, fasole verde, conopidă, broccoli, ciuperci, vinete, gulii, ceapă verde, usturoi verde, andive)
3 zile:
Carne, mezeluri + ouă (fără restricție de cantitate)
3 zile:
Fructe - crude, coapte, compot, sub formă de gustări -500 g/zi
Legume (zarzavaturi) - fără restricție de cantitate (crude, supe, ciorbe-cu lămâie sau iaurt, ghiveci la cuptor)
Lactate - 500 g/zi
3 zile:
Carne, mezeluri (+ 1 ou) - fără restricție de cantitate
- Etapa IV - 13 zile
2 zile:
Fructe – 500 g/zi
Legume (fără restricție de cantitate)
Lactate -500 g/zi
3 zile:
Carne slabă și Mezeluri slabe.
La o singură masă a zilei o salată verde, ardei verde și varză albă
2 zile:
Fructe și legume
1 zi:
Lactate proaspete-500 g/zi
2 zile:
Fructe și legume
3 zile:
Carne slabă și mezeluri slabe
- Etapa a V - 8 zile
2 zile:
Fructe și legume
1 zi:
Lactate proaspete
2 zile:
Fructe și legume
3 zile:
Carne slabă și mezeluri + 1 ou /zi
- Etapa VI - 10 zile
2 zile:
Fructe - 500 g/zi
Legume
Lactate proaspete -400 g/zi
8 zile:
alternativ:
- o zi –fructe, legume, salate
- o zi –carne slabă (la o masă o salată)
Citește și: