Odraslele maneliştilor, în belele de Sărbători

Ultima actualizare:

    “Fulgi”, băiatul Vioricăi şi al lui Ioniţă din Clejani, a rămas fără permis după ce a fost prins circulând cu 175 de kilometri pe orăFoto: adevarul.ro
“Fulgi”, băiatul Vioricăi şi al lui Ioniţă din Clejani, a rămas fără permis după ce a fost prins circulând cu 175 de kilometri pe orăFoto: adevarul.ro

Unul a snopit în bătaie o fată care i-a refuzat avansurile, altul s-a dat zmeu pe şosele. Nicu Guţă, fiul celebrului manelist, a ajuns ieri la Poliţie după ce în noaptea de Înviere a bătut o tânără într-un club. Băiatul Vioricăi şi al lui Ioniţă din Clejani n-a ajuns la Poliţie, ci pieton, după ce a fost prins circulând cu 175 de kilometri pe oră.

  • Clejanii nu au avut linişte de Paşte şi asta pentru că mezinul familiei a rămas fără permis după numai patru luni. Constantin Manole (18 ani), pe care toată lumea îl cunoaşte drept ”Fulgi”, nu s-a bucurat prea mult de bolidul primit de la părinţi. A luat permisul în ianuarie, imediat ce a împlinit 18 ani, iar luni l-a predat Poliţiei. „Fulgi” s-a dat zmeu la volan şi a fost prins de aparatul radar, ieri dimineaţă, conducând cu 175 de kilometri pe oră pe Splaiul Unirii din Capitală, în condiţiile în care limita maximă pentru acest drum este de 60 de kilometri pe oră. Acum BMW-ul X5, în valoare de 50.000 de euro, va sta parcat în garaj timp de trei luni. Fiul maneliştilor s-a ales şi cu o amendă de 1.125 de lei. Mai mult, el va trebui să dea din nou un examen de siguranţă rutieră pentru redobândirea permisului de conducere.


    Ana Maria Sanda a ajuns la spital pentru îngrijiri, după care a depus plângere la Poliţie împotriva lui Nicu Linguraru, băiatul lui GuţăFotografii: adevarul.ro
Ana Maria Sanda a ajuns la spital pentru îngrijiri, după care a depus plângere la Poliţie împotriva lui Nicu Linguraru, băiatul lui GuţăFotografii: adevarul.ro
  • Nicu Linguraru (23 de ani), fiul lui Nicolae Guţă, a petrecut noaptea de Înviere într-un club din Petroşani, cu manele, vin şi fete frumoase. Una însă, roşcata Ana Maria Sanda (19 ani), i-a picat cu tronc. Supărat că fata i-a respins avansurile, acesta a luat-o la bătaie şi a lovit-o cu o sticlă în cap. „Am trecut împreună cu o prietenă pe lângă masa la care se afla acesta. El m-a pişcat de posterior. M-am întors şi l-am întrebat: tu ai făcut asta? Atunci el m-a prins de organul genital. Eu l-am împins de gât, ca să mă apăr şi m-am dat un metru înapoi. El a sărit apoi pe mine, m-a tras de păr, m-a trântit pe jos şi m-am trezit apoi cu o sticlă în cap”, a relatat victima, pentru adevarul.ro. Fata a ajuns la spital pentru îngrijiri, după care a depus plângere la Poliţie. Agresorul a fost prins ieri, în judeţul Gorj, şi dus la audieri. Fiul lui Guţă e acuzat de tulburarea liniştii publice, lovire sau alte violenţe. După audieri, procurorii l-au plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Flash news

  • 11 OAMENI AU MURIT ÎN MINIVACANŢĂ. În acest an, de Sfintele Paşte, 11 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente auto, fiind înregistrate 6.429 de apeluri la 112, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. „Aceste Sărbători Pascale au fost cele mai sigure din ultimii cinci ani. Spre exemplu, faptele comise cu violenţă rămân în continuare pe un trend descendent, în acest an fiind înregistrat un singur caz de omor, faţă de 6 în 2015 şi câte 2 în 2014 şi 2013. O situaţie similară se înregistrează şi în cazul tentativelor de omor, astfel că în această perioadă nu s-a înregistrat nici o faptă, faţă de 2 în 2015 şi câte 4 în 2013 şi 2012. Şi faptele de tâlhărie sunt sub media ultimilor ani, scăzând cu 34% faţă de 2012, cu 22% faţă de 2013 şi cu 24% faţă de 2011”, a mai spus reprezentantul MAI. Şi la capitolul siguranţă rutieră a fost mai bine, în sensul că au fost mai puţine accidente: 52 faţă de 72 în 2015. De asemenea, 45 de persoane au fost rănite, iar 11 au decedat. 
  • Luni, de pildă, un bărbat de 38 de ani a murit, după ce s-a răsturnat cu maşina între localităţile Ciocâlia şi Cobadin din judeţul Constanţa. Medicii solicitaţi să intervină au găsit victima în stop cardiorespirator şi minute la rând au efectuat manevre de resuscitare, potrivit cugetliber.ro.

Turiştii au petrecut pe plajă şi tot aici au şi dormit
Turiştii au petrecut pe plajă şi tot aici au şi dormit
  • COZI IMENSE LA INTRAREA ÎN ŢARĂ. Peste 472.000 de persoane şi mai mult de 133.000 de mijloace auto au tranzitat frontierele ţării, în ultimele zile. Ieri, la orele amiezii, de pildă, la frontiera cu Bulgaria, de la Giurgiu, se formase o coadă de maşini de trei kilometri, românii care şi-au petrecut Paştele în staţiunile de pe liroralul bulgăresc întorcându-se acasă.
  • PESTE 22.000 DE INTERVENŢII MEDICALE. Peste 1.000 de echipaje SMURD şi de ambulanţă au efectuat peste 22.000 de intervenţii medicale de urgenţă, în ultimele zile. De asemenea, aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 33 de misiuni aeromedicale pentru transportul de urgenţă la unităţile spitaliceşti a persoanelor care se aflau în situaţii critice.

Ce trebuie să faci şi ce nu în Săptămâna Luminată

Vremea a fost perfectă pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai
Vremea a fost perfectă pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Suntem în Săptămâna Luminată, cea care urmează după duminica Paştelui. Zilele acestea au o încărcătură simbolistică foarte mare, iar tradiţiile sunt pe măsură. Iată câteva dintre acestea!

Luni, în Lunea luminată, s-au deschis  porţile Raiului şi ale iertării. Se spune că orice persoană care a murit în Lunea Albă nu mai trece prin  Judecata de Apoi. De altfel, slujbele de înmormântare din Săptămâna Luminată sunt oficiate după o rânduială specială. Slujba înmormântării este înlocuită de slujba Învierii. Aşadar, şi cântările acestei slujbe vorbesc de biruinţa Vieţii asupra morţii.

Marţea Albă este o zi lucrătoare, dar, astăzi, nu se spală, nu se calcă şi nu se face curat. Tot astăzi, se dă de pomană pasca rămasă de la Paşte şi vin roşu.

Sfânta Mercurie, aşa este numită ziua de miercuri. În această zi, bărbaţii muncesc la câmp, dar nu şi femeile. Conform tradiţiei, nu e bine a munci de „nunta şoarecilor”, deoarece aduci rozătoarele în casă şi rămâi restul anului fără bucate.

Joia Verde este ziua în care se cinstesc holdele, grădinile şi grânele. Cine munceşte în această zi aduce asupra casei nenorocul, seceta şi dăunătorii în livezi. 

Vinerea Scumpă sau Fântăniţa este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Legendele spun că Maica Domnului a construit o fântână care avea apă doar în Vinerea Scumpă, căci acea apă era dătătoare de viaţă. În această zi, se săvârşeşte slujba sfinţirii celei mici a apei. 

Prima distracţie în Vama Veche din acest an

Ana Maria Sanda a ajuns la spital pentru îngrijiri, după care a depus plângere la Poliţie împotriva lui Nicu Linguraru, băiatul lui Guţă
Ana Maria Sanda a ajuns la spital pentru îngrijiri, după care a depus plângere la Poliţie împotriva lui Nicu Linguraru, băiatul lui Guţă

Minivacanţa de 1 Mai a fost momentul care a strâns laolaltă iubitorii Vamei Vechi. Plaja a fost mai liniştită anul acesta, probabil datorită suprapunerii celor două sărbători, Paştele şi 1 Mai. Totuşi, ca în fiecare an, temerarii au făcut baie în mare, deşi apa este încă foarte rece (13 grade Celsius), iar sezonul de îmbăiere se deschide abia la 1 iunie. „Nu-mi închipui alt loc unde să fiu de 1 Mai, decât aici, în Vama Veche. Aştept momentul ăsta tot anul”, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Rareş, student la Studii Europene, la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Vama a devenit internaţională, faima ei depăşind hotarele ţării. Francezi sau germani au venit aici cu microbuzele lor, pe care le-au parcat pe faleză. Românii au preferat rulotele sau corturile pe care le-au  campat direct pe plajă.


    Vremea a fost perfectă pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai
Vremea a fost perfectă pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Emily Burghelea
megan fox profimedia jpg
banner Lavinia Pârva png
calin geambasu malina olinescu png
banner oana roman png
image png
banner laura cosoi png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net