Paşte 2019. Solistul Mihai Constandache găteşte gogoşi cu steluţe din aur
Fostul concurent de la „Chefi la cuţite”, interpretul Mihai Constandache (38 de ani), ne-a povestit ce surprize le pregăteşte membrilor familiei sale, de Sărbătorile Pascale. Specialist în cozonaci, de data aceasta el vrea să dea lovitura cu nişte gogoşi speciale.
„Pentru gogoşile mele speciale am folosit mai multe ornamente, printre care steluţe din aur, pe care nu le-am cumpărat de la noi din ţară. Am mai luat ornamente diverse pentru gogoşi, de la cristale de zahăr albastre, la mini cornete de îngheţată din caramel, care sunt delicioase. Sunt mai multe feluri şi nu aş vrea să le fac publice până nu le veţi gusta în cofetăria mea, «Pisica albastră», pe care o voi deschide curând cu fonduri europene. Dar el are şi o rețetă gustoasă de cozonac: ”Ca să faci un cozonac bun, adică pufos și aromat, trebuie să folosești ingrediente de bună calitate și proaspete. Frământatul este la fel de important. Ca să iasă o cocă echilibrată, la 1-2 kg de făină, se frământă circa 40 de minute, la temperatură constantă. Eu am succes cu cozonacii cu cremă de bezea, pe care o fac din albuș de ou, nucă, esență de rom și zahăr pudră, dar se pot face și doar cu nucă sau rahat, cacao. Folosesc făină de grâu albă superioară trei nule (n.r. 000), foarte potrivită pentru cozonaci”, ne-a spus interpretul de muzică populară Mihai Constandache.