Vedetele s-au pregătit de Paşte: Valentina Pelinel și Monica Tatoiu au încondeiat ouă împreună
Pregătirile pentru masa de Paşte au intrat pe ultima sută de metri. Nici vedetele din România nu au făcut excepţie şi s-au pregătit cum se cuvine pentru Învierea Domnului, gătind tot soiul de bunătăţi.
Ca o gospodină adevărată, Valentina Pelinel a intrat în bucătărie şi a trecut la prepararea bucatelor specifice marii sărbători. Aşa cum cere tradiţia din bătrâni, soţia politicianului Cristian Boureanu a început cu vopsitul ouălor, ca la carte, în joia mare. Vedeta nu a fost singură în bucătărie, ci a avut un ajutor de nădejde, alături de care a preparat întotdeauna adevărate delicatese culinare.
Aceasta a pregătit bunătăţile de Paşte alături de una dintre cele mai bune prietene ale ei, Monica Tatoiu. Cele două s-au întâlnit dis-de-dimineaţă şi au pus la cale întreaga „operaţiune". Îmbrăcate ca de sărbătoare, Valentina şi Monica şi-au început ziua în forţă, cu pregătirea cozonacilor. După ce aceştia au fost băgaţi la cuptor, a venit rândul ouălor, care au fost înroşite cu multă atenţie. Cele două vor pregăti împreună toate preparatele pentru masa de Paşte.
"Noi două suntem foarte bune prietene şi ne vedem destul de des. De aceea, am şi gătit împreună şi o vom mai face, zilele acestea. Împreună vom pregăti toate preparatele de Paşte. Pentru că nu am plecat din Bucureşti, am ales să petrecem această sărbătoare alături de familia Tatoiu. La ei acasă, ne simţim ca în vacanţă, dar şi ca într-o familie. Ne relaxăm alături de prieteni dragi, care ne sunt ca o a doua familie, în cea mai frumoasă grădină a lor", ne-a declarat Valentina.
Bodo, aprovizionare de la hypermarket
Solistul trupei Proconsul, Bodo, a fost surprins zilele trecute de fotoreporterii Click! la un hypermarket din Capitală. El a fost la o sesiune de cumpărături, atât pentru a reface stocul restaurantului pe care îl deţine, cât şi pentru a se aproviziona de Paşte. „Am făcut cumpărături şi pentru restaurant, dar şi pentru casă, de Paşte. Am luat de toate, suc, apă, bere fără alcool, ulei și ce mai e nevoie de sărbători", ne-a spus Bodo.
Matilda Pascal Cojocăriţa a gătit cât pentru un an
Solista de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa e as şi pe scenă, dar şi în bucătărie. Ea a pregătit o mulţime de bunătăţi. "Am copt cozonaci, am făcut pârjoale, sarmale, piftii, salată boeuf şi drob, ciorbă de burtă şi de afumătură, sau carne de cerb cu vin la cuptor", ne-a spus Matilda. Petrecerea se prelungeşte până pe 7 mai, când nepoţelul ei, Adam, împlineşte 3 luni.
Irina Cordoneanu a vopsit ouăle ca pe vremea bunicii
De ani de zile, Irina Cordoneanu vopseşte ouăle după o "reţetă" veche pe care a "furat-o" de la bunica ei. Niciodată nu apelează la chimicale pentru că le consideră nesănătoase. "Pentru Paşte, eu colorez ouăle bio. Folosesc foi de ceapă roşie pe care le fierb 30 de minute", ne-a spus prezentatoarea emisiunii "Distracţia pe vremea mea".
Mihai Trăistariu, ajutat de o vecină
Cântărețul Mihai Trăistariu a încondeiat nu mai puțin de o sută de ouă. Artistul a vrut să facă o faptă bună și cea mai mare parte a ouălor pe care le-a pregătit le-a donat unor oameni nevoiași. În final, el a mai rămas doar cu un coș mic de ouă. Pentru că a fost prima experiență de acest gen, artistul a luat lecții de la o vecină, care l-a inițiat în arta îndoierii cu foaie de ceapă. Mihai a prins repede, astfel că rezultatul a fost cel sperat, ouăle vopsite ieșindu-i foarte bine.
Deea și Dinu Maxer au făcut echipă bună
Deși e o gospodină desăvârșită, Deea Maxer a pregătit pentru prima dată pască. Ea a luat rețeta dintr-o revistă, respectând toate indicațiile specialiștilor. Pasca a fost gata în 30 de minute.
"Mi-am cumpărat tavă specială pentru ea. A fost simplu de pregătit, sper să fi ieșit bună. Am încondeiat și ouă, operațiune la care m-a ajutat și Dinu. Nu am găsit vopsea roșie, dar am făcut alte culori", ne-a spus Deea.
Roxana Nemeş a făcut cozonaci
După principiul nici o sărbătoare mare fără familie se ghidează şi Roxana Nemeş. Cântăreaţa a plecat miercuri la Târgu Mureş, împreună cu iubitul ei, Radu Groza. Aici vor petrece sărbătorile alături de părinții ei şi vor merge la biserică în noaptea de Înviere. Artista şi-a etalat calităţile de gospodină făcând tiramisu, friptură de miel şi cozonac. “Tiramisu e prăjitura care-mi iese foarte bine. Pentru friptura de miel am ales multe legume, condimente şi vin alb”, ne-a spus ea.