Tudor Gheorghe, concert extraordinar la Sala Palatului, alături de Orchestra Națională de Radio și Corul Madrigal!
”Anotimpurilor poeziei românești” a maestrului Tudor Gheorghe, este cu certitudine, cea mai de succes serie de spectacole iubite de publicul român, din ultimii ani.
Și dacă, fiecare anotimp a fost celebrat, alături de mii și mii de spectatori din toată țara, în toți acești ani, a venit vremea să putem sărbători toate cele patru anotimpuri, printr-un regal unic, oferit de maestrul Tudor Gheorghe, publicului spectator.
Mai adăugați acestui super spectacol două branduri de țară: extraordinara Orchestră Națională Radio și vocile de aur ale Corului Național de Cameră ”Madrigal” și, veți avea cu siguranță, imaginea de ansamblu a unui proiect unic, atât prin anvergura sa temporală, în creația maestrului Tudor Gheorghe, cât și prin ineditul acestei sinteze a Anotimpurilor, într-un singur concept cu o producție pe măsură, în care dirijorul Marius Hristescu a adaptat cele mai frumoase partituri acestui proiect.
Concertul ”Anotimpurile Mele” va avea loc joi, 9 octombrie 2014, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București, iar biletele s-au pus deja în vânzare prin rețeaua Eventim.
”De fiecare dată când îl ascult - și asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară și cultă – poate mișca munții. (...) Problema mea inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrimă de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup”, spunea Marin Sorescu, despre fenomenul Tudor Gheorghe.
Tudor Gheorghe despre spectacol:
”Prin varietatea tematică, prin perfecțiunea stilistică, prin frumusețea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii, spre a fi pusă în valoare, în toată splendoarea ei. Dar, într-o vreme, când e citită din ce în ce mai puțin, m-am gândit, că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală și s-o ofer spre admirație, la cât mai mulți degustători de frumos. Așa au apărut, pe rând, cele patru anotimpuri ale poeziei românești, cântate în acompaniamentul unei orchestre simfonice și a unui cor academic. Fiecare ”anotimp” având cum e și normal, ritmul și culoarea lui. În fiecare spectacol, fie Primăvara, fie Toamna, Vara sau Iarna, sunt presărate bijuterii poetice sau muzicale.
Când m-am hotărât să fac acest spectacol – ”Anotimpurile mele” – nu m-am gândit decât ce poeme voi nedreptăți, lipsindu-le de întâlnirea cu publicul care le-a îndrăgit deja în reprezentațiile cu fiecare anotimp.
Voi primi mustrări din partea multor prieteni care vor fi mâhniți că n-am cântat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeți-mă că-mi va fi greu să aleg. Fiți siguri că voi încerca să vă mulțumesc pe toți. Dar...vorba lui Caragiale: ”Ce păcat, că nu se poate cu de toate!”, spune maestrul Tudor Gheorghe.