Veta Biriș s-a măritat la 17 ani, dar n-a intrat în biserică pentru că nu mai era virgină

Ultima actualizare:

    Veta Biriș, alături de nepotul ei, actorul Silviu Birișfoto: arhivă personală
Veta Biriș, alături de nepotul ei, actorul Silviu Birișfoto: arhivă personală

Interpreta de muzică populară Veta Biriș s-a căsătorit la 17 ani și, pentru că a locuit cu viitorul soț înainte să îmbrace rochia albă de mireasă, ea n-a mai fost primită în biserică, la nuntă.

Cântăreața de muzică populară Veta Biriș (68 de ani) a împlinit 50 de ani de activitate, eveniment marcat la început de an printr-un spectacol grandios. Nepotul interpretei, actorul Silviu Biriș, nu și-a uitat mătușa. ”Mândru de mătușa mea! 50 de ani de carieră. La mulți ani, Veta Biriș!”, a scris el, în dreptul unei fotografii de pe Facebook.

Apreciata artistă susține că unul dintre marile ei regrete este faptul că nu s-a păstrat virgină până în ziua nunții. La 17 ani, Veta Biriș nu s-a putut căsători îmbrăcată în rochie albă, pe motiv că deja împărțea dormitorul cu viitorul ei soț.

”Noi am rămas foarte aproape de tradiții și chiar nu mi-e rușine să spun că am fost pețită și că am fost cerută și că la nuntă am avut trăsură cu cai”, a declarat Veta Biriș la postul Acasă. La cununie, nu doar că n-a purtat rochia albă de mireasă dar nici n-a avut coroniță. "Eu am venit și am locuit la bărbatul meu o jumătate de an și în biserică nu m-a mai lăsat să intru mireasă. Cred că și acum regret, așa erau obiceiurile atunci la noi. Nu am avut coroniță, nu am avut cum era la noi șlaierul de mireasă”, a mai spus Veta Biriș la "Doamne de poveste", în urmă cu 6 ani.

Interpreta de muzică populară Veta Biriş a trecut prin momente grele cu ani în urmă, când a aflat că unul dintre copiii săi făcuse nişte noduli din cauza unor injecţii prost făcute. Interpreta de muzică populară Veta Biriș s-a născut la 11 august 1949, în localitatea Veseuș, județul Alba, într-o familie numeroasă, având șapte frați. În 1966 s-a mutat în Căpâlna de Jos. A debutat în 1967 în cadrul concursului "Dialoguri la distanță", la care a participat ca reprezentant al Regiunii Autonome Maghiare Mureș (regiune care a existat în România între 1952 și 1968). Primele înregistrări audio au fost realizate la Radio Târgu Mureș. Consacrarea artistei a avut loc după participarea la concursul "Floarea din grădină" (1974) de la Televiziunea Română, care i-a adus marele trofeu. Din acest moment, artista are o ascensiune rapidă, reușind să se situeze printre soliștii cei mai îndrăgiți ai cântecului popular, promovând cu mare succes folclorul din zona Târnavelor, dar și readucând în actualitate vechi cântece populare patriotice. "Cântecul Iancului", "Bădiță de pe Târnavă", "Mândre-s nunțile-n Tăuni", "Mama mi-o făcut gura", "Sus, sus, sus la munte, sus", "Așa-i românul", "Noi suntem români", "Hai să-ntindem hora mare", acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute piese ale cântăreței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra Prigoana
WhatsApp Image 2024 11 12 at 20 59 31 (1) jpeg
prigoana  iii jpeg
banner prigoana bahmutanu png
Fosta lui Ristei, Naomi Hedman, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, nu se mai ascund
banner prigoana prodan png
Adriana Bahmuțeanu divorț de Silviu Prigoană
Banner grase care au slăbit
image
actualitate.net
image
actualitate.net