11 sfaturi ”mărunte” pentru a fi mai fericit. ”Faceți un pic de bine în jur”

Ultima actualizare:

    Fericirea este în lucruri simpleFOTO: Unsplash.com
Fericirea este în lucruri simpleFOTO: Unsplash.com

Fericirea stă în lucruri simple... Auzim des această sintagmă, însă de fiecare dată ne dorim mai mult decât avem sau decât putem face, iar asta ne face nefericiți. Dr. Vasi Rădulescu ne dă 11 sfaturi despre viață care ne-ar putea face mai fericiți.

Este vorba despre lucruri pe care le cunoaștem deja, însă nu le luăm prea des în seamă, fiind preocupați cu altceva care nouă ni se pare mai important. Însă dacă ținem seama de aceste sfaturi, am putea privi viața dintr-o altă perspectivă, iar frustrările s-ar evapora ca prin minune.

”Aș putea să-mi permit să vă dau 11 sfaturi mărunte?”

Dr. Vasi Rădulescu este de părere că fericirea a devenit de fapt un concept fals care-i seduce pe mulți și ar trebui să fim conștienți că viața este un amalgam de trăiri negative și pozitive.

Iată cele 11 sfaturi de la dr. Vasi Rădulescu, postate pe pagina sa de Facebook.

1. Visați. Veți pune bazele necesare construcției viitoare. Și mergeți pe drumul visurilor, că nu pică nimic din cer.

2. Munciți. Nu vine nimic peste noapte. Succesul ăla brusc e utopie. El ascunde în spate ani de trudă, încercări, greșeli.

3. Povestiți. Îmbrăcați totul în povești. Sunt atâtea elemente reci în viața noastră și ele trebuie acoperite cumva. Povești personale? Cu atât mai bine!

4. Sinceritatea poate speria pe mulți, dar e cheia reușitei. Fiți voi înșivă. Dacă veți forța lucrurile doar pentru a impresiona, veți ajunge să nu mai impresionați pe nimeni. Lăsați totul într-un ritm natural.

5. Antagoniștii sunt extrem de utili. Nu vă mai speriați atât de ei. Când apar, e semn că totul se mișcă bine. Ei stimulează apariția de forțe noi.

6. Fericirea a devenit un concept fals care-i seduce pe mulți. Viața nu e fugă după stări continue, roz și minunate. Viața e amalgam de trăiri negative și pozitive, care în definitiv înseamnă zbucium, devenire, acumulare de amintiri, dezvoltare a personalității.

7. Nu veți mulțumi niciodată pe toată lumea. Vă veți autodistruge încercând asta.

8. Țineți un filtru pentru oameni. Știu, pare dur, dar cei nocivi trebuie să dispară din viețile voastre.

9. Nu suntem pregătiți deplin pentru nimic. Construim continuu drumul de sub noi, din mers. Ne adaptăm la orice. Nu mai așteptați momente perfecte pentru a face ceva. Ele nu vor veni niciodată.

10. Aveți grijă de voi. Alocați resurse și timp pentru sănătate, liniștea, dezvoltarea voastră.

11. Faceți un pic de bine în jur.

Citește și:

Ești nervos? 10 sfaturi de la doctorul Vasi Rădulescu pentru a te calma

30 de sfaturi simple pentru o viață mai bună de la Dr. Vasi Rădulescu

image
image
image
image
image
image
farse 1 aprilie jpeg
Tradiţii de Florii  Ce reprezintă Duminica Floriilor şi ce nume se serbează jpeg
cioban jpeg
Papa Francisc jpeg
filmari Rust jpeg
Accident feroviar Prahova jpeg