5 metode eficiente prin care să gestionăm perioadele dificile! Ce facem când viața ne pune la pământ?

Ultima actualizare:

Fiecare persoană se confruntă în viața sa cu perioade dificile și cu provocări ce par adeseori imposibil de depășit. Adeseori devenim copleșiți de situațiile grele, când conștientizăm că viața este nedreaptă și ne blocăm într-o mentalitate care ne generează o teamă de viitor. Cum putem depăși aceste emoții negative într-o manieră rațională și cum înfrângem teama de adversitate? Click! îți oferă cinci metode prin care să-ți faci ordine în gânduri și să-ți regăsești echilibrul, curajul și liniștea interioare. 

5 metode eficiente prin care să facem față adversității!
5 metode eficiente prin care să facem față adversității!

Declară cu voce tare că viața nu este corectă

Probabil că îți dai seama că lumea este nedreaptă însă este important să faci această afirmație cu voce tare și să o ții în prim-planul minții tale atunci când când treci printr-o perioadă grea sau printr-o provocare dificilă. Mulți ne gândim constant la faptul că unii oameni par să nu se lupte niciodată, iar alții primesc tot ceea ce își doresc, fără niciun efort. Gândindu-ne constant la acest aspect nu ne va ajuta să învingem adversitatea, ci va perpetua ciclul gândirii negative și va duce la o atitudine cinică. Este nevoie să acceptăm că, într-adevăr, viața nu este corectă, dar că lucrurile se rezolvă adesea în timp cu răbdare și efort.

Schimbă-ți percepția asupra adversității

Dacă ai avut parte din plin de experiențe dificile sau traumatizante, va fi, într-adevăr, un proces complex să te gândești că aceste momente grele te-au transformat într-un om mai puternic. Totuși privind adversitatea dintr-un alt unghi, ca un mijloc prin care ne-am construit rezistența și acceptarea în fața problemelor și provocărilor și am învățat cum să ne rezolvăm problemele ne va diminua teama de situații dificile pe viitor. Dacă nu vă este frică de ceea ce vă rezervă viitorul pentru că aveți instrumentele și atitudinea de a face față, provocările vieții devin mai puțin descurajante. Vei avea puterea de a accepta adversitatea cu optimism, în loc să-ți spui că nu poți face față.

Conștientizează-ți resursele, abilitățile

Toată lumea are mecanisme de adaptare care funcționează cel mai bine pentru ei - oameni din cercul lor în care pot avea încredere și care îi susțin precum și capacitățile personale care îi ajută să treacă peste perioadele întunecate. Se întâmplă adesea să nu ne cunoaștem propria capacitate, așa că e nevoie să ne gândim puțin care sunt superputerile noastre. De exemplu vă faceți prieteni cu ușurință, poate că ești atletic sau puternic fizic și asta îți permite să fii sănătos și energic, poate că abilități deosebite de analiză. Toată lumea are puncte forte pe care le poate accesa și pe care le și poate dezvolta. Conștientizarea acestor resurse în momentele grele îți va îmbunătăți încrederea în sine și îți va da putere.

Reflectă la situațiile grele pe care le-ai depășit

Amintindu-ți cum ai trecut peste situațiile dificile din trecut și cum le-ai gestionat poate fi un instrument util și îți poate da mai multă speranță și curaj, atunci când traversezi o perioadă grea. Chiar dacă treci printr-o situație pe care nu ai mai experimenta-o vreodată și e nevoie să te lupți într-un mod în care nu ai mai făcut-o până acum, poate fi totuși util să reflectezi asupra lucrurilor pe care le-ai realizat, mari sau mici și asupra provocărilor pe care le-ai gestionat cu bine. 

Identifică un element din viața ta care este stabil/pozitiv

Chiar și în perioadele întunecate ale vieții, există aproape întotdeauna ceva pe care ne putem baza. Poate fi o relație cu o rudă, un prieten sau un partener, poate că este o meserie pe care o iubim, ar putea fi simplul fapt că avem un acoperiș asupra capului, sau poate că este chiar un hobby de care place. Amintește-ți de lucrurile pe care te poți baza atunci când au loc multe schimbări în jurul tău sau nu ești sigur de viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net