E singurul cuvânt din limba română care începe cu „nt”. Te-ar fi salvat la unul dintre cele mai îndrăgite jocuri

Ultima actualizare:

Acest cuvânt ți-ar fi salvat copilăria atunci când te jucai Fazan. Este singurul din limba română care începe cu „nt”. Ți-ar fi fost de mare ajutor atunci când un prieten încerca să te închidă la celebrul joc pe care fie dintre noi l-a jucat măcar o dată în viață.

Acest cuvânt ți-ar fi salvat copilăria. E singurul din limba română care începe cu „nt”
Acest cuvânt ți-ar fi salvat copilăria. E singurul din limba română care începe cu „nt”

În limba română există un singur cuvânt care începe cu “nt”. Ți-ar fi venit de mare ajutor atunci când jucai Fazan cu una sau mai multe persoane. Acest joc ne distra în copilărie, iar multe persoane îl practică și astăzi, mai ales când se află într-o călătorie lungă cu mașina. El este ideal pentru cei mici.

Singurul cuvânt din limba română care începe cu „nt“

Regulile de la Fazan sunt cât se poate de simple. Tot ce trebuie să faci este să găsești un nou cuvânt pornind de la ultimele două litere din cel precedent. Evident, fiecare concurent își testează cultura și încearcă să găsească un cuvânt care se termină cât mai complicat pentru a-și bloca adversarul.

În aceste condiții, varianta cea mai potrivită s-a dovedit, de cele mai multe ori, terminația „nt”. Pentru că nu există niciun cuvânt care mai poate fi rostit ulterior.... Sau există? Ei bine, se pare că limba română are o scăpare pentru toți care se credeau închiși la Fazan.

Este vorba despre cuvântul„“ntur”, care este onomatopee. Iată definiția conform dexonline.ro: „ntur! interj. (reg.) cuvânt care imită trilurile turturicii”.  

Cum se joacă Fazan. Jocul poate include un număr nelimitat de persoane

Jocul Fazan a făcut parte din copilăria multora. Pentru multe persoane rămâne și în prezent o formă de distracție și socializare. Regulile sunt foarte simple. Fazan se poate juca în două sau mai multe persoane.

Inițial, unul dintre jucători va spune în gând alfabetul, după ce a rostit cu voce tare litera „A”. Cel de-al doilea jucător trebuie să-l oprească rostind cuvântul „Stop!”. În acel moment, primul jucător va dezvălui litera la care s-a oprit, iar aceasta va fi cea cu care al doilea jucător va formula primul cuvânt. Evident, se poate impune și număr limită de secunde pentru a formula un cuvânt.

Apoi, jucători vor numi, pe rând, câte un cuvânt care va începe cu ultimele două litere ale celui precedent. Când unul dintre concurenți nu poate formula un cuvânt, acesta este „închis” și va primi litera „F”. În momentul în care pățește de 5 ori acest lucru, jucătorul va fi eliminat din joc.

Jocul Fazan este excelent pentru dezvoltarea atenției, vocabularului, memoriei și imaginației. Este ideal între prieteni sau în familie, mai ales când sunt implicați și cei mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net