Animalul periculos descoperit recent! Trăiește pe lângă oameni și se ascunde perfect

Ultima actualizare:

Un nou animal descoperit recent de cercetători îi înspăimântă pe oameni. Se ascunde foarte repede, iar muşcătura să poate fi extrem de dureroasă. Despre ce vietate este vorba, aflaţi acum!

Animalul periculos descoperit recent de cercetători
Animalul periculos descoperit recent de cercetători

Vorbim despre o nouă specie de arahnidă, descoperită în Australia! Această specie rară de păianjen uriaş reuşeşte să se ascundă foarte bine. Cercetătorii spun că femeiele din această specie sunt de obicei mai mari decât masculii şi pot crește până la cinci centimetri în lungime și pot trăi până la 20 de ani în sălbăticie. Acest arahnid cu opt picioare este atât de mare încât a fost numit Euoplos dignitas" - care înseamnă demnitate sau măreție în latină. Desigur numele a fost dat în onoarea dimensiunii sale impresionante", potrivit News Sky.

Noua specie de păianjen poate trăi până la 20 de ani. Foto: Queensland Museum
Noua specie de păianjen poate trăi până la 20 de ani. Foto: Queensland Museum

„Este o specie mare și frumoasă", a declarat unul dintre cercetătorii principali, Dr. Michael Rix, care este curator de arachnologie la Muzeul Queensland.

„Ei au aparatul de venin în colți, dar niciunul dintre păianjenii australieni cu trapă din grup nu este cunoscut ca fiind periculos de veninos”, a mai adăugat specialistul.

Având în vedere dimensiunile lor impresionante şi muşcătura lor este una pe măsură cle mai probabil. Acest lucru face ca odată ce un om este muşcat să resimtă foarte puternic durerea. Cu toate acestea, șansele de a întâlni păianjenul sunt destul de mici, spun oamenii de știință. Acesta trăiește în habitatele de pădure deschisă și își construiește vizuinele în solurile negre din Brigalow Belt din Central Queensland, care se află pe coasta de nord-est a Australiei.

Totuşi, aceste păduri au fost afectate de-a lungul celor 150 de ani de dezvoltare umană, iar acum includ unele dintre cele mai amenințate comunități ecologice din Queensland.

Cercetătorii spun că păianjenul, care poate trăi până la 20 de ani în sălbăticie, a pierdut o mare parte din habitatul său din cauza defrișărilor, ceea ce probabil îl transformă într-o specie pe cale de dispariție.

Femela din noua specie de păianjen. Foto: Queensland Museum
Femela din noua specie de păianjen. Foto: Queensland Museum

Unde trăiesc păianjenii

Potrivit doctorului Rix, păianjenii femele din noua specie își petrec viața sub pământ, în timp ce păianjenii masculi, descriși ca fiind de culoare „roşie ca mierea", își părăsesc vizuinele după aproximativ cinci până la șapte ani pentru a-și găsi un partener.

„Au aceste trape foarte criptice în aceste habitate forestiere, pe sol, iar majoritatea oamenilor nici măcar nu și-ar da seama că sunt acolo”, a mai spus Dr. Rix.

Cum atacă păianjenii

Păianjenii sunt activi mai ales noaptea, stând la trapa vizuinii lor și așteptând să treacă insectele, înainte de a ieși la atac. Mai exact, ușile capcană folosite de păianjeni sunt asemănătoare unor dopuri, fiind făcute din pământ și mătase. Această specie se foloseşte de venim pentru a-și supune prada. Cu toate acestea, Dr. Rix spune că nu sunt periculoși pentru oameni.

Într-un videoclip postat pentru a anunța descoperirea, Dr. Rix a declarat că experții sunt încântați să „documenteze științific această nouă specie".

Dr. Jeremy Wilson, asistent de cercetare în arachnologie în cadrul Queensland Museum Network, a declarat că denumirea noii specii are ramificații pozitive în viața reală pentru aceasta, deoarece o specie cunoscută înseamnă că poate fi protejată".

Cercetarea a fost realizată cu sprijinul Proiectului DIG, un parteneriat de cinci ani care implică Queensland Museum Network și firma minieră BHP.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net