Bancnotele care valorează 1.800 de lire sterline. Tu le ai prin casă?

Când vine vorba despre obiecte rare care îți pot aduce o mică avere, bancnotele intră clar în top. De multe ori s-a întâmplat ca unele persoane să nu aibă măcar habar ce comoară dețin în casă, în timp ce alții chiar se ocupă cu asta. Le colecționează, apoi le vând pe un preț mult mai mare, transformând un hobby într-o afacere profitabilă.

Bancnotele care valorează 1.800 de lire sterline. Sursă foto: Pixabay
Bancnotele care valorează 1.800 de lire sterline. Sursă foto: Pixabay

În toată lumea, au loc adesea licitații în cadrul cărora se vând bancnotele care se numără printre cele mai dorite printre colecționarii de profil și nu numai. La un astfel de eveniment, au fost scoase la vânzare bancnote pentru care s-a plătit până la 1.800 de lire sterline pentru un singur exemplar.

Citește și: Tu o ai? Iată bancnota românească pe care poți lua 10.000 de euro

Care sunt bancnotele care valorează 1.800 de lire sterline?

NatWest, una dintre cele mai mari bănci comerciale din Marea Britanie, a scos la licitație sute de astfel de bancnote. Printre acestea se numără și una de 50 de lire sterline, a cărei valoare pe piața de licitații se ridică la aproximativ 1.800 de lire sterline. Conform estimărilor oficiale, în urma acestui eveniment s-a strâns o sumă totală de peste 400.000 de lire sterline. 

Banca NatWest deține în prezent unele dintre cele mai rare și mai dorite bancnote, iar colecționarii așteaptă cu nerăbdare să liciteze pentru ele. Este o situație în care ambele părți au de câștigat. NatWest strânge astfel fonduri pentru caritate, în timp ce colecționarii fac niște investiții care le vor aduce un profit frumos pe viitor, fiindcă valoarea bancnotelor crește în timp.

Iată și: Ei i se datorează bancnota cu Ecaterina Teodoroiu. Jurnalista Janina Nectara a inițiat o campanie-eveniment

Printre bancnotele care îți pot aduce o mică avere în cazul în care le deții se numără și o bancnotă care nu a fost pusă vreodată în circulație. Ea a fost emisă de Royal Bank of Scotland, este una de 50 de lire și are seria: AA888888. Pe ea se află desenată Flora Stevenson, și are o valoare pe piața de licitații de 1.800 de lire sterline. 

Bancnotele cu numere de serie mici sunt foarte dorite de către colecționari. Majoritatea acestor obiecte pot atinge de până la 10 ori valoarea lor inițială. 

Unele dintre obiectele scoase acum la licitație de către NatWest datează de acum mai bine de 100 de ani, din perioada Primului Război Mondial. Toate fondurile obținute vor fi donate către Fondul Trussell, care deține mai mult de 1.300 de centre unde primesc alimente locuitorii din Marea Britanie care nu își permit să cumpere lucruri esențiale pentru supraviețuire.

Prima licitație a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, următoarea va fi în data de 16 decembrie, în timp ce al treilea astfel de eveniment va fi organizat în data de 19 ianuarie, anul viitor, în Londra, conform This is Money.

Vezi și: Cine este românul considerat cel mai bun falsificator de bani din lume și ce cumpăra cu ei

De ce sunt atât de valoroase aceste bancnote?

Chiar dacă vânzarea bancnotelor rare nu este o afacere la fel de atractivă precum colecționarea timbrelor sau a monedelor, este totuși o piață mare la nivel global. Uneori, punctul de atracție îl reprezintă seria lor, o anumită imagine de pe ele sau contextul istoric în care au fost emise.

De exemplu, bancnotele din Palestina, din Zanzibar sau din Hejaz sunt foarte scumpe pentru că sunt deosebit de rare. Este foarte important ca obiectele să fie într-o stare cât mai bună. Dacă ai una care nu a fost pusă în circulație pe piață vei câștiga mai mulți bani decât dacă scoți la licitație una deja uzată.

Uneori, colecționarii urmăresc o bancnotă și datorită unui desen care se află pe ea. Poate fi vorba despre un animal anume, despre o clădire sau chiar un peisaj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net