Ce este „fabrica de bebeluși”. Soluția înfricoșătoare pentru scăderea populației

„Fabrica de bebeluși” ar putea deveni realitate. Aceasta poate fi soluția bizară a oamenilor de știință pentru scăderea populației. În câțiva ani, nașterea ar putea începe cu o simplă apăsare de buton. Scenariul e de domeniul science fiction, dar unii experții cred că poate fi realizabil.

Ce este „fabrica de bebeluși”. Soluția înfricoșătoare pentru scăderea populației
Ce este „fabrica de bebeluși”. Soluția înfricoșătoare pentru scăderea populației

Nu este un scenariu de film, ci conceptul EctoLife, prima fabrică de bebeluși din lume, rezultatul a peste 50 de ani de cercetare. Fabrica ar putea produce până la 30.000 de copii pe an, relatează stiripesurse.ro.

Bebelușii vor fi crescuți în capsule transparente care imită perfect uterul uman. Procesul folosește fertilizarea in vitro, iar părinții pot alege inclusiv trăsăturile copilului.

„Fabrica de bebeluși ar putea deveni realitate”

Hashem Al-Ghaili, un biotehnolog molecular yemenit, a dat startul acestui proiect. El consideră că proiectul ar putea rezolva problema natalității în scădere a omenirii, dar și să creeze condiții mai sigure pentru viitoarele mame.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 300 de mii de femei mor în fiecare an din cauza complicațiilor sarcinii, scrie gadgetreport.ro, citat de Adevărul.

Hashem Al-Ghaili, producător de film și tehnolog, omul din spatele conceptului The EctoLife Artificial Womb Facility spune că acest lucru este, deocamdată, un concept menit să provoace o conversație despre viitorul nașterilor. Ideea lui are în spate zeci de ani de „cercetări științifice revoluționare”.

Nașterea s-ar putea produce printr-o simplă apăsare de buton

Procesul folosește fertilizarea in vitro, iar nașterea se produce prin apăsarea unui singur buton. Astfel, părinții pot alege embrionul cu cele mai mari șanse de a deveni o sarcină, conform sursei citate.

Un alt lucru foarte interesant este faptul că ar putea exista posibilitatea modificării genetice a embrionilor. Astfel ar putea fi personalizate trăsăturile și să fie eliminate eventuale boli genetice.

„Fabrica de bebeluși" va avea 75 de laboratoare, fiecare cu până la 400 de capsule. Acestea sunt prevăzute cu un cordon ombilical pentru hrănirea fătului, dar și cu senzori pentru verificarea semnelor vitale. Părinții își pot vedea în timp real copilul în capsulă prin intermediul unei aplicații.

Nașterea începe cu o apăsare de buton, care declanșează scurgerea lichidului amniotic din interiorul capsulei, înainte ca aceasta să se deschidă, iar părinții să-și poată ține pentru prima dată copilul în brațe.

OMS: 15% din cuplurile de vârstă reproductivă sunt infertile

Cea mai mare importanță a EctoLife este că ne va permite să ne confruntăm direct cu criza infertilității”, afirmă un biotehnologician molecular.

Dacă nu facem nimic, ne vom confrunta cu siguranță cu o criză a forței de muncă”, scrie Forbes despre problema demografică care afectează aproape toate țările din emisfera nordică.

 „Suntem la doar câțiva ani distanță de testarea uterului artificial pe oameni”, scrie Elizabeth Clowie Romanis, academician în domeniul eticii sociale și al politicilor, în Journal of Medical Ethics.

Colapsul populației ar duce la o catastrofă economică și la o calitate scăzută a vieții. În prezent, Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15% din cuplurile de vârstă reproductivă din întreaga lume sunt afectate de infertilitate, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
madalina manole facebook jpg
horoscop jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
Vica la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
madalina manole facebook jpg
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg