Ce înseamnă, de fapt, SPCEP sau SPCLEP în buletin. Toți românii au asta în document, dar nimeni nu știe semnificația

Buletinul de identiate este unul dintre cele mai importante acte pe care un om le poate avea în viață. Fără acesta, ni se pot închide în fața nostră multe uși. Așa că nu este bine să îl pierdem!

Ce înseamnă SPCEP sau SPCLEP în buletin
Ce înseamnă SPCEP sau SPCLEP în buletin

Dar te-ai întrebat vreodată ce reprezintă anumite litere scrise pe buletinul de identitate? Punem pariu că nu știți de ce scrie pe fiecare dintre ele S.P.C.E.P., S.P.C.L.E.P. sau S.P.C.J.E.P.

De la ce vine  S.P.C.E.P., S.P.C.L.E.P. sau S.P.C.J.E.P

În timp, forma buletinul românilor s-a schimbat foarte mult, mai ales din punct de vedere al aspectului. Pe vremea comunismului el arăta total diferit, adică sub formă de carnel cu file, ultimele din ele destinate ștampilelor de la vot și vizelor din alte țări.

Cu toate că cele mai importante date sunt CNP-ul și seria, în subsolul buletinului sunt scrise informații câtuși de străine pentru mulți.

„Emisă de … SPCEP/SPCLEP” ne-a dat bătăi multora de cap, gândindu-ne ce ar putea însemna.

În funcție de reședința fiecărui cetățean din România, abrevierea poate fi diferită. SPCEP, SPCLEP sau SPCJEP se află pe toate buletinele din țară.

Potrivit autorităților, cele trei abrevieri înseamnă

SPCEP este prescurtarea pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor

SPCLEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

SPCJEP înseamnă Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor

De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în fotografia pentru buletin sau pașaport

Într-un interviu pentru HuffPost, Karolina Turowska, un expert în fotografie biometrică tip pentru pașapoarte, buletin, diplome a declarat: „Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră". Așadar, programelor software le este greu să facă diferența între oameni dacă au expresii faciale.

„Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi. Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor. Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale”, a mai adăugat femeia.

Se pare că numai un tip de zâmbet ar fi permis, cel în care stăm cu ochii deschiși și cu colțurile gurii ridicate. Această postură transmite prea multă emoție, pentru că expresia feței trebuie să fie neutră după cum spun experții.

image
image
image
image
image
image
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg
Pasajul Europa Unita   Captura Foto Facebook jpeg
Calorifer shutterstock 2096791672B jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image png