Ce să adaugi în apa cu care stropești roșiile, în luna iulie. Secretul pentru a crește mari și gustoase

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi către luna iulie, iar pentru românii care au norocul de a avea propria curte, aceast perioadă din an este una foarte importantă! Cei care cresc propriile roșii trebuie să știe un truc ingenios care îi poate ajuta să aibă parte de o recoltă bogată și delicioasă!

Zahărul poate fi de ajutor pentru roșiile noastre / foto: Pexels
Zahărul poate fi de ajutor pentru roșiile noastre / foto: Pexels

O grădină are nevoie de foarte mult efort, acest lucru nu este un secret pentru niciun român care îngrijește propria curte. Dacă cultivăm propriile fructe și legume, există o mulțime de informații pe care trebuie să le știm și nenumărați pași pe care trebuie să îi urmăm, pentru a ajunge la o recoltă bogată și delicioasă. Din fericire, există și câteva trucuri ingenioase care ne vor ușura munca!

Iar unul dintre acestea ține de apa pe care o vom folosi pentru a stropi roșiile, în luna iulie! Mai precis, trebuie să știm că putem adăuga un ingredient banal în apă, pentru ca roșiile noastre să crească mai frumoase și mai delicioase ca oricând! Este vorba despre zahăr! Această soluție de apă cu zahăr va determina microorganismele din sol să devină mai active, iar astfel vor avea un efect pozitiv asupra tulpinii, cât și a rădăcinilor.

Ingredientul banal care ne poate oferi o recoltă delicioasă

Desigur, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu zahărul pe care îl punem în apa pentru roșii! La urma urmei, încercăm să cultivăm un fruct, nu bomboane! Acest amestec de apă cu zahăr poate fi folosit pentru roșiile noastre doar o dată pe lună, altfel riscăm să atragem furnici!

Mai mult decât atât, dacă folosim prea des amestecul de apă cu zahăr, planta poate începe să nu mai absoarbă suficient de multă apă pentru a crește! Ideal ar fi să nu folosim acest truc decât atunci când roșiile noastre deja au început să prindă acea culoare roșie specifică. Astfel, dacă nu exagerăm, amestecul de apă cu zahăr poate face minuni pentru roșiile noastre!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
a0 jpg
bacalaureat jpg
grecia pixabay jpg
weka pasare jpeg
profesor femeie jpg
Daniel Ionescu 467x350 jpg
strada pietoni jpeg
casa 7 dormitoare zoopla jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net