Cu ce animal trăia de fapt o româncă în casă? Credea că e un câine de rasă după ce plătise 1.000 de euro pe el

Ultima actualizare:

Pe internet, se dau tot mai multe țepe. Vânzarea câinilor de rasă reprezintă un mod de înșelăciune tot mai des întâlnit. Oamenii comandă de pe Olx, de exemplu, o anumită rasă și se trezesc acasă cu un alt câine, fără pedigree și fără carnet de sănătate, scrie adevărul.ro.

Femeia nu a primit câinele comandat pe internet Foto: Captură video YouTube
Femeia nu a primit câinele comandat pe internet Foto: Captură video YouTube

Vânzarea câinilor de rasă reprezintă un nou mod de înșelăciune în rândul persoanelor care vor „să câștige” bani prin comerțul patrupezilor în mediul online. Olx reprezintă principala platformă unde se pot găsesi căței și alte animale de companie de vânzare, scrie adevărul.ro.

Maria este din Sibiu, însă este stabilită în Austria. Pentru că în Innsbruck, orașul unde locuiește în prezent, câinii se vând la un preț mare, s-a gândit să își cumpere patrupedul chiar din orașul natal. Așa că a început căutările pe internet pentru rasa dorită, un Pooddle Canish Mini Toy, scrie oradesibiu.ro.

Câinele nu avea cip, l-au băgat în carantină

În primele căutări i-au apărut anunțurile de pe Olx, găsind unul care descria exact câinele dorit. În anunț, stăpânul cățelului specifica rasa și punea accent pe faptul că are carnet de sănătate și pedigree, lucru care mai târziu s-a dovedit a fi neadevărat. Maria a comandat câinele, a stabilit cu proprietara detaliile, ca mai apoi cățelul să ajungă în Linz de unde a fost preluat de sibiancă.

„Cățelul avea burta mare și se tot scărpina. L-am dus a doua zi la veterinar și medicul mi-a spus că am adus cățelul ilegal și că nu are cip. Mi l-a luat, l-a băgat în carantină 21 de zile, timp în care îi va face injecțiile necesare. De marți este în carantină și pe 3 sau 4 aprilie trebuie să îl iau. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa pentru că eu mi-am dorit cățelul acesta. Doctorul mi-a zis că s-ar putea să nu fie rasa pe care am cumpărat-o eu, ci o corcitură, dar asta nu mă mai interesează, ci vreau să fie bine”, a declarat Maria.

A păcălit-o și nu a mai răspuns la telefon

După ce a fost țepuită, sibianca nu a ezitat să o contacteze pe femeia de la care a cumpărat animalul de companie. Surpriza mare a fost că aceasta i-a blocat numărul de telefon pentru a nu mai putea fi contactată.

„Am sunat-o pe doamna de la care l-am cumpărat să o întreb de ce m-a păcălit, dar mi-a blocat numărul. După o săptămână am sunat-o iar de pe un alt număr și mi-a răspuns foarte urât și a zis că nu e vina ei, ci a medicului. I-am spus că dacă voia mai mulți bani îi dădeam, dar să nu mă pună în situația asta că aici nu e ca în România unde poți să ții un câine în curte și să nu te întrebe nimeni dacă e vaccinat”, spune Maria.

Femeia a plătit pentru cățel 450 de euro și pentru că se află în carantină trebuie să mai achite peste 700 de euro.

,,Eu sper să nu îmi dea și amendă pentru că a ajuns cățelul în țară ilegal. Am făcut o greșeală, mai bine luam din Austria cățel”, concluzionează Maria.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net