Există relaţia perfectă?

Ultima actualizare:

    Toate relaţiile au momente mai bune şi mai puţin bunefoto: shutterstock
Toate relaţiile au momente mai bune şi mai puţin bunefoto: shutterstock

Cu toţii căutăm acea relaţie perfectă în care să simţim că celălalt este perfect pentru noi, însă după ce ai trecut prin câteva relaţii, începi să-ţi dai seama că nu există “oameni perfecţi” pentru tine ci doar diferite nuanţe de oameni imperfecţi. Asta pentru că fiecare dintre noi este imperfect într-un fel anume.

Pentru ca o relaţie să funcţioneze, trebuie să existe răbdare, înţelegere şi un anumit nivel de maturitate din partea ambilor parteneri. Cum nu există relaţia perfectă, nu există nici compatibilitatea perfectă. Toate relaţiile au momente mai bune şi mai puţin bune.

Perfecţiunea este un concept abstract, iar lumea noastră este guvernată de legea relativului: ce este perfect pentru mine, poate fi imperfect pentru altcineva. Nevoia noastră obsesivă de a găsi persoana perfectă, care să ne ofere relaţia perfectă, va creşte din ce în ce mai mult sentimentul de nesiguranţă, deoarece căutăm ceva ce nu există.

Din păcate, astfel de relaţii eşuează deoarece ne-am construit în minte imaginea unei relaţii aşa-zise perfecte, iar în realitate vom constata că fiecare relaţie pe care încercăm s-o dezvoltăm eşuează lamentabil, nu din cauza partenerului, ci din cauza standardelor de perfecţiune ale fanteziei noastre.

Noi suntem imperfecţi în multe privinţe şi căutăm relaţii cu oameni care sunt imperfecţi în moduri complementare. Ca să creştem în interior si să constientizăm propriile imperfecţiuni, e nevoie să căpătăm multă experienţă de viată; şi până nu ne lovim de cele mai profunde imperfecţiuni, de defectele noastre greu de corectat, cele care ne definesc ca persoană, nu vom reuşi să alegem relaţii armonioase la un nivel înalt.

Relaţia perfectă întruchipează doi oameni deschişi, doi oameni sinceri, doi oameni maturi, doi oameni care au investit în ei însuşi. Doi oameni care s-au dezvoltat în prealabil, care şi-au însuşit anumite lecţii şi valori, care simt nevoia să ofere din tot ceea ce au. Relaţia perfectă este, de fapt, despre doi oameni imperfecţi, ce nu au renunţat unul la celălalt după ce şi-au aflat poveştile, care au învăţat să treacă împreună peste orice obstacol, care au înţeles că comunicarea asertivă este calea către o viaţă de cuplu împlinită, care şi-au păstrat identitatea personală, dar care au valorificat fiecare moment petrecut în doi.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net