Femeile care i-au făcut viața calvar Veronicăi Micle! Ele au fost amantele secrete ale lui Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este unul dintre simbolurile culturii românești care nu are nevoie de nicio introducere. Însă, deși o prezență emblematică pentru țara noastră, o mare parte din viața sa rămâne neștiută de publicul larg, dialogul despre acesta fiind mereu concentrat pe poeziile sale. Însă, dincolo de scriitor, era un amant renumit, iar nici măcar faptul că era deja într-o relație nu reușea să domolească inima poetului.

Multe dintre poeziile lui Eminescu sunt dedicate iubitelor acestuia. / foto: Profimedia
Multe dintre poeziile lui Eminescu sunt dedicate iubitelor acestuia. / foto: Profimedia

Numele lui Mihai Eminescu este pomenit frecvent în România, influența poetului rămânând puternică asupra românilor. Însă, deși numele acestuia a devenit atât de împământenit în țara noastră, dacă ne oprim chiar și o clipă să ne gândim, vom realiza că majoritatea dintre noi nu cunosc, de fapt, prea multe amănunte despre Eminescu, dincolo de poeziile sale și, poate, câteva fapte generale din viața sa. Ei bine, adevărul.ro vine cu informații incredibile despre amantele din viața poetului, pe care le-a avut alături chiar și în timpul relației cu Veronica Micle!

„Veşnic înamorat şi veşnic având nevoie de bani” îl descrie Caragiale pe poet, iar după cum vom vedea în continuare, descrierea este una perfectă. Inima lui Eminescu se aprindea ușor încă din tinerețe, iar multe dintre poeziile sale sunt dedicate amantelor. Ba chiar a ajuns în situația de a-și abandona subit studiile, pentru a se alătura unei trupe de actori. În 1866, la doar 18 ani, acesta fuge alături de trupa ambulantă deoarece se îndrăgostise de una dintre actrițe, Maria Vasilescu, în vârstă de 21 de ani. Cei doi petrec un an împreună, de-a lungul Banatului și al Bucureștiului.

Nici chiar relația cu Veronica Micle nu a reușit să îl domolească pe poet

După despărțirea de Maria Vasilescu, poetul se îndrăgostește de altă actriță, Eufrosina Popescu, cu zece ani mai mare decât acesta. Din păcate, actrița avea și alți amanți pe lângă Eminescu, iar în cele din urmă, tatăl acestuia intervine și îl trimite pe fiul său la Viena, pentru studii.

Acolo o și cunoaște pe Veronica Micle, iar deși era măritată, cei doi se îndrăgostesc, promițându-și că vor fi loiali unul altuia pentru restul vieții. Însă, jurământul lui Eminescu are viață scurtă, iar odată întors în România, chiar înainte de plecarea la Berlin, poetul are o relație pătimașă cu sora unui lăutar.

După acest incident, Eminescu mai trece prin diverse povești de dragoste atât în Germania cât și în România, în cele din urmă revenind la Veronica Micle. Cu siguranță aceasta nu a fost deloc încântată când a aflat cui, de fapt, erau dedicate multe dintre poeziile lui Eminescu.

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net