Mamaia e de domeniul trecutului. O stațiune de la noi din țară e unică în lume și va deveni noul Saint Tropez al Europei

Ultima actualizare:

Printre numeroasele peisaje de basm ale României, se remarcă un sat unic în Europa: Gura Portiței. Acesta se află pe o fâșie de nisip unde Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră.

Gura Portiței este unică în Europa / foto: captura youtube
Gura Portiței este unică în Europa / foto: captura youtube

Odată un simplu sat pescăresc, Gura Portiței s-a transformat astăzi într-o atracție pentru cei care apreciază liniștea, apa, mâncarea tradițională lipovenească și flora și fauna specifice regiunii.

Lucrările de amenajare pentru transformarea sa în destinație turistică au început în 1998, deși satul fusese descoperit cu peste 250 de ani în urmă.

Farmecul acestui mic sat de vacanță este accentuat de faptul că accesul se face exclusiv cu barca din portul Jurilovca, oferind turiștilor o experiență cu adevărat „remote”.

În ciuda accesului restrâns, Gura Portiței oferă diverse facilități, printre care un restaurant à la carte, teren de sport în aer liber și loc de joacă pentru copii, conform informațiilor disponibile pe site-ul localității.

La Gura Portiței există doar 100 de locuri de cazare

Activitățile recreative includ pescuitul și plimbările cu hidrobicicleta pe lacul Golovița, oferind o modalitate plăcută de a explora împrejurimile.

Gura Portiței se mândrește cu o biodiversitate bogată, datorită locației sale la granița dintre delta fluviului și mare.

Flora și fauna specifice Deltei Dunării creează un peisaj spectaculos, ideal pentru pasionații de natură și fotografie.

În plus, vizitatorii au ocazia să guste mâncăruri tradiționale lipovenești, preparate din pește proaspăt și alte ingrediente locale, oferind o incursiune autentică în cultura gastronomică a regiunii.

Oferind sub 100 de locuri de cazare, Gura Portiței garantează o atmosferă intimă și exclusivistă. Fie că optați pentru cabane rustice sau pentru bungalouri moderne, fiecare opțiune de cazare este concepută pentru a oferi confort și o experiență relaxantă, în mijlocul naturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lajos kristof jpg
image
image
image
image
image
image
punctul de pensie jpg
masini politie facebook jpg
cipru shutterstock jpg
meteo (1) jpg
lajos kristof jpg
Cele mai frumoase staţiuni din Spania: plaja Cala D'Hort din Ibiza jpeg
casa geamuri bombate jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net