Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a obișnuia să bea doar vin românesc. Nu punea gura pe vinul dintr-o altă țară

Despre puțini șefi de stat se poate spune că au captat fascinația publicului vreme de întregi decenii, la fel ca regina Elisabeta a II-a. Fostul monarh al Marii Britanii a captivat dintotdeauna atenția oamenilor, iar un obicei al acesteia a stârnit curiozitatea în țara noastră. Află alături de Click! ce vinuri românești iubea regina.

Regina iubea vinurile din țara noastră / FOTO: Shutterstock
Regina iubea vinurile din țara noastră / FOTO: Shutterstock

Probabil că nu există niciun șef de stat din ultimele decenii, care poate spune că a reușit să aibă în palmă atenția întregii lumi, pentru o perioadă la fel de lungă precum regina Elisabeta a II-a. Aceasta a urcat pe tronul Marii Britanii tocmai în anul 1952, rămânând la conducerea țării până în ultima clipă din viață, în anul 2022. În tot acest timp, regina Elisabeta a II-a a fost o persoană privată, care nu a acordat o mulțime de interviuri presei.

Însă, asta nu înseamnă că monarhul englez ar fi fost tocmai un mister. Publicul a știu întotdeauna ce îi plăcea (sau nu) reginei, fie că vorbim despre câinii din rasa corgi, sau colecția fabuloasă de pălării pe care a avut-o alături. Însă, regina Elisabeta a II-a a avut și o pasiune care a stârnit interesul în țara noastră. Este vorba despre vinurile românești, care se numărau printre favoritele suveranului englez.  

Vinurile românești, o pasiune a reginei Elisabeta a II-a

Se pare că precedentul monarh al Marii Britanii avea o adevărată pasiune pentru gustul vinurilor din țara noastră. Prima dată când ar fi avut contact cu vinurile românești ar fi fost acum 16 ani, când (actualul) rege Charles i-ar fi făcut cadou o sticlă. Iar de atunci, Elisabeta a II-a a căpătat o apreciere pentru această băutură, servind adesea câte un pahar.

Nu era deloc exclus ca aceasta să servească un pahar de fetească neagră după micul-dejun. În alte zile, după masa de prânz, regina Elisabeta a II-a ar fi preferat vinul alb, adus din zona Vrancei. Însă, preferatul acesteia ar fi fost vinul de Cotnari, din care ar mai fi savurat un pahar, după-amiaza.

Calitatea solului din România oferă vinului multe proprietăți, atât în privința gustului, cât și a avantajelor pentru sănătate, cât timp este consumat cu moderație. Un pahar de astfel de vin poate avea efecte benefice pentru longevitatea voastră.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net