Poftiți în cartierul situat pe acoperișul unei clădiri. E unic în lume, iar chiria costă o avere

Ultima actualizare:

Jakarta găzduiește unul dintre cele mai neobișnuite proiecte rezidențiale din lume. Deasupra zgomotului și haosului din centrul orașului, se află ascunsă suburbia Cosmo Park. Formată din 78 de vile, cu o rețea proprie de drumuri asfaltate, multă verdeață, piscină și chiar un teren de tenis, Cosmo Park este o suburbie futuristă plină de viață, situată chiar pe acoperișul mall-ului de 10 etaje - Thamrin City.

Cosmo Park a fost construit de un dezvoltator imobiliar indonezian (foto: Captură video)
Cosmo Park a fost construit de un dezvoltator imobiliar indonezian (foto: Captură video)

Citește și: Poftiți în casa lui Al Capone! Vila din Vermont, scoasă la vânzare pentru 700.000 $ 

Cosmo Parl a fost construit cu 14 ani în urmă

Acoperișurile sunt o alegere uimitoare pentru crearea unor grădini, sau terase, mai ales dacă vorbim despre acoperișuri urbane, în cazul în care aproape fiecare spațiu disponibil a fost folosit pentru scopuri care sunt comerciale. Cu toate acestea, există excepții în fiecare tendință. Bine ați venit în Jakarta, unde un dezvoltator imobiliar a reușit să transforme acoperișul unui mall într-o suburbie unică, liniștită și ordonată.

Numit Cosmo Park, cartierul rezidențial a fost construit în urmă cu 14 ani, de dezvoltatorul  indonezian Agung Podomoro Group, dar nu mulți știu astăzi de existența sa. Se întinde pe o suprafață cu lungimea de 12,140 metri pătrați, și pare o lume îndepărtată de megalopolisul de jos. Este o suburbie futuristă, în care viața normală se desfășoară la o altitudine anormală.

Iată și: Poftiți în cel mai îngust oraș din lume! Yanjin, din China, are 30 de metri lățime 

Și dacă asta încă nu te-a uimit, Cosmo Park este format dintr-un cartier întreg, cu 78 de case cu două etaje și drumuri asfaltate îngrijite - unde copiii merg zilnic cu bicicleta și bătrâni își plimbă patrupezii - locuri de joacă, o piscină și un teren de tenis, unde au acces doar rezidenții. Iar, pentru a accesa nivelul solului, locuitorii își conduc mașinile pe o rampă. De asemenea, în jurul perimetrului a fost amplasat un gard metalic înalt pentru a asigura siguranța oamenilor. Întreaga zonă rezidențială este împărțită în 5 blocuri, de la A la F, și este accesibilă doar celor cu o trecere Cosmo Tower.

De ce au preferat mulți să își ia o casă aici?

Mai mulți rezidenți au declarat că au fost atrași de complex din cauza inundațiilor din oraș. Jumătate din acesta se află deja sub nivelul mării, iar părți din el s-au scufundat mai mult de 2.5 metri în ultimul deceniu. Aglomerația și traficul aglomerat sunt alți factori care fac suburbia să fie unică.

Are 78 de case, locuri de joacă, piscină și teren de tenis (foto: Captură video)
Are 78 de case, locuri de joacă, piscină și teren de tenis (foto: Captură video)

Vezi și: Poftiți în casele-fantomă, vechi de 700 de ani! Se află pe o insulă superbă din Grecia 

Este atât de frumos. Există atât de mult spațiu și totuși intimitate, ceea ce este bine pentru familia mea. Fiul meu se poate juca liniștit afară și poate merge cu bicicleta cât dorește. Este într-o zonă centrală, este foarte sigur, și există un sentiment minunat când știi că nu ar avea ce să se întâmple rău”, a declarat Indri Lestari, care s-a mutat în Cosmo Park în 2019 împreună cu soțul și fiul lor, conform tabloidului britanic TheGuardian.

În prezent, chiria ca să poți locui aici costă 300 de mii de dolari pe lună. Iar prețul de achiziție este de -  între 49 și 55 de milioane de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net